zai

Zai este o stare de spirit

Salut, oameni dragi!

Din colecţia despre locurile în care am fost şi aş reveni oricând face parte şi articolul de astăzi, însă acesta va avea un tratament mai nuanţat, din raţiuni foarte simple: Zai – Social Deck, terasa-bar din Timişoara, de pe malul Begăi, este un spaţiu absolut minunat, pe care eu l-am simţit dedicat stării de spirit, mult mai mult decât gustului pentru băuturi. 🙂 Astfel, „regimul special” pe care articolul îl are constă în fotografiile publicate care nu surprind prea mult din cadru, din felul în care Zai arată, ci din felul în care eu m-am simţit acolo.

De la pensiunea la care am fost cazată împreună cu prietenele mele trebuia să traversez un pod pentru a ajunge în centru şi, mai precis, în Piaţa Operei. De pe acel pod am admirat Bega în toată splendoarea ei, cum se unduia strălucitoare sub razele soarelui de iulie. Şi tot de-acolo am văzut la un moment dat un mic… ponton pe care erau aşezate câteva scaune şi câteva „fotolii” umplute cu nisip sau cu altceva similar. De la acel ponton, mi-au fugit ochii la scaunele-hamace care se legănau câţiva metri mai departe, într-o mică zonă a părculeţului care mărgineşte trotuarul de pe linia Begăi. Şi când am descoperit acel petic de natură care te îmbia la relaxare şi la distracţie deopotrivă, am devenit – împreună cu amicele mele – cliente fidele pentru două zile, promiţându-ne să mai ajungem pe la ei. 😀

 

zai

 

zai

 

zai

 

Pe lângă libertatea şi prospeţimea pe care Zai le propune tuturor, şi cocktail-urile totalmente delicioase, preparate de cei doi barmani amabili, veşnic cu zâmbetul pe buze, ocupă un rol semnificativ în acest peisaj. 🙂 Preferatul meu a rămas cel cu scorţişoară şi mere – acea combinaţie pe care nu aş refuza-o niciodată.

 

zai

 

zai

 

zai

 

zai

 

Sunt de părere că Zai încântă tocmai prin ceea ce m-a fascinat şi pe mine: accentul pus pe starea de spirit a clienţilor, cu ajutorul tuturor elementelor care îl compun: de la băuturi la cadrul natural în care e localizat. Pentru cei de la Zai e important cum te simţi tu, cel care a ajuns acolo şi care vrea să se refugieze de tumultul oraşului, de agitaţia cotidiană. Şi vor să te ajute să te simţi cât mai bine posibil, cu hamacele şi pontonul lor, cu mesajele amuzante de pe plăcuţele agăţate în copaci, cu zâmbetele personalului de la bar. Au înţeles că omul zilelor noastre îşi petrece majoritatea timpului în interior, lucrând la un birou între patru pereţi şi văzând cerul şi soarele doar pe fereastră. Tocmai de aceea vin cu opusul acestui context pentru timpul liber al omului. Şi le reuşeşte foarte bine, fiindcă am văzut în fiecare seară mesele pline şi voie bună plutind prin aer. Da, am văzut voia bună, exact atât de evidentă era atmosfera! :)) Şi nu doar că am văzut veselia în jur, ci am trăit-o şi eu, la rândul meu.

 

zai

 

zai

 

zai

 

Pentru mine, Zai este acel loc ascuns de lume, în care îţi este imposibil să nu râzi şi să nu cazi pradă optimismului contagios. 😀 Zai este ca un surâs mare transformat într-o terasă-bar pe malul Begăi. Este doza minimă de confort pe care ţi-o poţi permite oricând, e o aducere aminte a copilăriei în care râdeam cu gura la urechi atunci când mă dădeam în leagăn şi simţeam că zbor. Poate este, aşa cum ar spune şi Margaret Mitchell, „o civilizaţie dispărută pe aripile vântului”. Şi reapărută ca prin minune în inima Timişoarei.

 

 

„You never know if you never try…”

Aş vrea să vă spun că vă salut din Zai,

Victoria

 

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *