webstock 2016

Webstock 2016 sau cum am stat 14 ore pe tocuri

Bună tuturor!

Vinerea trecută, pe 30 septembrie, Bucureştiul a fost martorul celui mai mare eveniment dedicat online-ului din România, Webstock. Iar eu am fost martoră la întreaga experienţă, ceea ce m-a onorat şi m-a bucurat nespus. 🙂 Restul – cum ar fi faptul că am stat vreo paisprezece ore în pantofi cu toc – e istorie. :))

Înainte să plec la Bucureşti, multă lume m-a întrebat: „Dar ce e, de fapt, evenimentul ăsta? Ce e cu adunarea asta de bloggeri? Ce faceţi voi acolo?”. Atunci nu mi-am dat seama de întrebarea care se ascundea în spatele acestor întrebări, dar acum ştiu. Într-un fel, era ca jocul cu păpuşa rusească, Matrioşka: oamenii mi-au adresat astfel de întrebări, însă trebuia să scotocesc printre ele, până o descopeream pe cea mai mică şi importantă, pe cea din interior; şi anume, ideea că multe persoane din România zilelor noastre încă nu ştiu ce înseamnă să fii blogger. Şi dacă nu ştiu asta, e limpede că nu ştiu nici „cu ce se mănâncă” evenimentele bloggerilor.

Şi tocmai de-asta îmi place foarte mult ideea Webstock-ului. Pentru că această zi a marilor conferinţe şi a galei ( de decernare a premiilor pentru cele mai interesante proiecte din online ) a reuşit să crească de la an la an, de la ediţie la ediţie şi să adune tot mai multe persoane de fiecare dată. Unde să le adune? În jurul aceluiaşi scop: lupta pentru o societate nu mai bună, ci mai deşteaptă, nu mai cuminte, ci mai îndrăzneaţă, nu mai prosperă, ci mai creativă şi muncitoare.

 

webstock 2016

 

Aţi putea spune că relevantă este calitatea, şi nu cantitatea, însă într-o ţară precum a noastră – în care puţini din afara industriei înţeleg cu adevărat meseria de blogger – cred că este chiar inspirat să informezi cât mai mulţi oameni cu privire la asta. Căci, până la urmă, bloggingul este pe lista domeniilor de viitor. Şi indiferent dacă vrei să lucrezi în domeniu sau să ai grijă de viitor şi de ce ne va aduce el, este indicat să fii informat. 😉

Şi acuuum… vă prezint o listă cu cinci aspecte care mi-au plăcut mie la Webstock 2016:

 

  • Oamenii. Toate persoanele pe care le întâlneşti acolo au câte o poveste de împărtăşit. Şi de cele mai multe ori, povestea lor are puncte comune cu povestea ta: pasiunea care v-a adus acolo, cunoştinţele noi în domeniu pentru care manifestaţi lăcomie, aceleaşi interese pentru viitor etc. Şi încă ceva, tot la capitolul oameni: faptul că „cei mari” nu vor nici în ruptul capului să te facă să te simţi „mic” – deşi tu eşti mic, în cel mai propriu sens al cuvântului; cred că tocmai asta îi face cu adevărat mari. 🙂

 

webstock-2016-george-buhnici

De exemplu, ca să înţelegeţi despre ce vorbesc, atunci când m-am dus la George Buhnici să îi mărturisesc că îi admir pe el şi pe soţia lui – şi i-am vorbit, implicit, cu „dumneavoastră” – m-a corectat, spunându-mi: „Te admir, nu admir ;)”. Şi apoi, am zis să facem şi o poză neclară, ca să o adaug la colecţia mea de selfie-uri nereuşite, din punct de vedere pixelesc, desigur :)).

  • Dulciurile. :)) Nu râdeţi, nu sunt mare amatoare de dulciuri, dar acestea de la Webstock ( cum ar fi îngheţata Siviero Maria sau macarons de la Raiffeisen ) m-au atras prin prezentarea simpatică şi veselă. Erau ambalate în optimism, dacă pot să spun aşa 😀 şi pe lângă energia pozitivă şi zâmbetele pe care le-au împrăştiat prin jur, sunt de admirat creativitatea şi ingeniozitatea oamenilor din spatele brand-urilor lor, care au ştiut cum să se promoveze.

 

webstock 2016 siviero maria

webstock-2016-macarons-raiffeisen

  • Fotografiile. Da, de fotografii sunt mare iubitoare şi amatoare, după cum bine ştiţi deja. :)) Dar ceea ce vreau să evidenţiez este treaba asta specifică Webstock: oriunde, cu oricine, indiferent de orice, ţi se fac poze. 😀 ( -> aşa, ai o sumedenie de şanse la amintiri pentru totdeauna, cu un eveniment cel puţin drăguţ. )

 

webstock-2016-hp

webstock-2016-hp2

  • Complimentul Danei Rogoz. Eram într-una din pauzele dintre conferinţe şi o văd pe Dana Rogoz că vine la mine şi îmi spune: „Ce rochie frumoasă ai!”. 🙂 Vă daţi şi voi seama că pentru o fashionistă ca mine, să auzi vorbele astea de la o fashionistă ca Dana nu e lucru puţin. Mai ales dacă ea a iniţiat dialogul. M-am entuziasmat, bineînţeles :)), şi am întrebat-o de Vlăduţ, fiul ei, după care am schimbat două cuvinte despre gestul ei de a-şi dona părul pentru bolnavii de cancer ( care fireşte că mi-a amintit de al meu ) şi apoi, am încheiat cu încă un selfie de claritate superioară. :))

 

webstock-2016-dana-rogoz

 

  • Personalitatea Online a Anului. Chiar m-am bucurat din tot sufletul pentru Geanina Staicu Avram, vloggeriţa de cooking celebră pentru jamilacuisine.ro. M-am bucurat că a câştigat titlul „Personalitatea Online a Anului”-  deşi n-am nicio treabă cu gătitul şi nici nu aspir către asta – din două motive: unul, că am aflat câtă muncă este în spatele video-urilor ei ( Geanina a fost speaker la conferinţa de după-amiază la care am asistat şi eu; şi ne-a mărturisit atunci că odată a filmat pentru douăsprezece ore fără încetare, căci atât cerea reţeta, după care, montajul a mai luat alte câteva ore… ) şi al doilea, că, recent, mama a preparat un cheesecake absolut genial după reţeta ei, ceea ce dovedeşte că Geanina este o adevărată cunoscătoare a domeniului său.

 

webstock-2016-jamila

Pe lângă toate acestea, nu sunt de uitat nici informaţiile cu care am fost asaltaţi la conferinţe – pot să zic! :)) – fiind însă un asalt reuşit. Adică, eu una am aflat de noi metode prin care pot să îmi dezvolt blogul, pe care am să le împărtăşesc şi cu voi la un moment dat. 🙂 Şi sunt recunoscătoare pentru asta. Pentru asta şi pentru faptul că am reuşit să stau pe tocuri toată ziulica – şi să îmi duc la îndeplinire ceea ce îmi propusesem. :)) Ce?! Vreau să cresc şi ca lady şi fashionistă, nu numai ca bloggeriţă. 😀 Iar la Webstock 2016 am exersat chestia asta din plin. La fiecare mică sau mai mare durere pe care o simţeam, etalam câte un zâmbet. Şi aşa, mi-am depăşit încă o limită. În definitiv, nu statul pe tocuri a fost esenţa, ci ideea de a-mi menţine starea de spirit şi atitudinea, indiferent de micile disconforturi sau probleme personale. 🙂 ( vreau doar să zic că nu avem niciun drept să stricăm noi o atmosferă, doar din pricina faptului că ne dor un pic tălpile :)). Veselia trebuie respectată şi întreţinută. And cheers to my success! )

Închei cu patru citate de la prima conferinţă, My Story, care m-au pus pe gânduri:

  • „Dacă nu îţi asumi un risc, nu există posibilitatea de a sparge nişte bariere şi de a ajunge acolo unde alţii n-au ajuns.” – Alexandru Tomescu, violonist

 

  • „Orice demers începem se va termina cu enunţul iniţial: cu schimbarea unei legi sau a unei situaţii.” – Paula Herlo, jurnalist

 

  • „Bring to the table something that you can do better than anybody else.” – Howard Dell ( atlet, actor )

 

  • „Life breaks us all, but afterwards, we are stronger in the broken places.” – Howard Dell

 

 

badge-webstock-2016

„You never know if you never try…”

Pe foarte curând,

Victoria

P.S.: Mulţumesc frumos, doamna dirigintă, că aţi făcut posibilă participarea mea la Webstock! ( pentru cine nu ştie, vineri, 30 septembrie a fost, totuşi, zi de şcoală :D, iar eu sunt, totuşi, încă elevă… )

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *