5-2

Voi trăiţi în alb şi negru sau… în culori?

Hello, people! Ce aţi mai făcut voi în aceste prime 9 zile ale lui 2016?
The Little Lady şi-a notat noi proiecte în agendă – care se anunţă a fi promiţătoare, veţi vedea. Şi cum astăzi şi mâine sunt ultimele zile în care mai pot să stau şi eu liniştită, mi-am propus totuşi să nu lenevesc – aşa cum am făcut în… ultimele 3 săptămâni ( da, ştiu, să-mi fie ruşine :)) ) – şi să încep în forţă să-mi concretizez noile idei, aici, pentru voi, în caz că sunteţi în căutare de inspiraţie, relaxare sau în căutarea acelui „altceva” pe care ne străduim cu toţii să-l găsim. Well… eu l-am găsit, ştiţi deja, aşa că îl împărtăşesc cu voi, ca de fiecare dată.
Primul lucru pe care ar trebui să îl îmbunătăţim în 2016 – deşi am mai făcut-o şi în 2015 – e atitudinea. Aşadar, azi am să vă vorbesc despre treaba asta cu „a fi diferit, a fi altfel decât ceilalţi”.

Îmi plac oamenii care nu sunt ca toţi ceilalţi, oamenii care au curajul de a-şi afişa imaginea autentică şi de a spune lucrurilor pe nume.
De ce vrem oare să fim altfel? Probabil pentru a fi memorabili, pentru a deveni nu „legendari”, ci adevărate legende, pentru a intra în istorie şi pentru a da motive omenirii să îşi amintească de noi, pentru că am contribuit – fie şi numai puţin de tot – la dezvoltarea ei. Sau cel puţin, astea sunt motivele mele :)).
Cred că începem să ieşim din tipare făcând, de exemplu, un mic pas: să iubim culorile. În lumea din zilele noastre, când alb şi negru au devenit de mult reale obsesii sau două „reguli” după care cei mai mulţi îşi ghidează preferinţele, nimeni altcineva nu ar avea un impact mai mare asupra celorlalţi decât o persoană care iubeşte culorile, care ştie să se joace cu ele, să le pună în valoare şi să preia toată energia pozitivă pe care ne-o oferă ele.
Aşa cum am mai spus de 2785943 de ori, eu ador verdele. ( haideee, nu puteţi să spuneţi că nu îl iubiţi şi voi! 😀 clar, nu la fel de mult ca mine, dar măcar puţin, puţin tot trebuie :)) ) Şi dacă există vreo perioadă în care această culoare este foarte spectaculoasă, aceea e iarna, bineînţeles.

 

 

Să fii o pată de culoare într-un pustiu alb… ei, spuneţi voi acum! Nu e asta acel „altceva” despre care vă vorbeam? 😀
Doar nu credeţi că totul se sfârşeşte aici, nu? :)) purtăm culori – şi ăsta-i un pas mare, oh yeah! – dar trebuie să le purtăm cu… atitudine:
 Siguri pe noi.

 

 

Cu eleganţă şi simplitate.

 

 *Mă rog, aici căutam, probabil, alte culori, alţi oameni diferiţi, dar în tabloul alb-negru n-am găsit mare lucru, drept să spun :(*

 

Trebuie să purtăm culorile cu bună dispoziţie, cu veselie şi poftă de viaţă. Să nu uităm să fim jucăuşi, zic.
 Puţină senzualitate…

 

 …şi mister nu strică niciodată.

 

 Ah, era să uit, naturaleţea joacă un rol important în atitudinea noastră. Ştiţi când are loc fenomenul banalizării noastre? Ştiţi când devenim ca toţi ceilalţi? Atunci când încercăm să ne anihilăm naturaleţea. Până la urmă, a fi natural, a fi tu însuţi/însăţi e singura cale spre originalitate. 😉

 

Uneori, oamenii se tem să nu fie priviţi cu ochi răutăcioşi şi batjocoritori. Dacă încerci „altceva” şi „nu urmezi turma”, rişti să ajungi izolat. Well, nimeni nu a spus că e uşor să fii singura fărâmă de viaţă într-o natură moartă şi îngheţată, de pildă. Dar nimic nu se compară cu asta! Like… REALLY! ( trebuie să petreceţi neapărat o după-amiază întreagă, în parc, iarna! 🙂 ) În timp, vei reuşi să îţi transformi izolarea în ceva productiv şi să aduni în jurul tău oameni cu aceleaşi idealuri, visuri şi valori ca ale tale. *I tried, I succeeded*
 O atitudine optimistă are în centru un zâmbet, evident. 🙂

 

 Nu râdeţi, dar Scufiţa Verde scrie pe mine! :)) sau the Green Little Lady. Hmm… trebuie să cuget la denumirea asta :))

 

 Credinţa în forţele proprii e esenţială, pentru că…

 

…dacă veţi cuceri vreodată lumea – aşa ca mine, aici :)) – să ştiţi că ea a fost cheia reuşitei voastre. Până şi eu am înţeles treaba asta.
 Nu vom izbuti să facem nimic dacă uităm de unde am plecat. Trebuie să fim mereu recunoscători şi să luăm tot ceea ce trăim ca atare. Probabil toţi cei pe care i-am întâlnit la un moment dat în vieţile noastre ne-au ajutat un pic să reuşim azi. Şi de aceea, ar trebui să îi ajutăm şi noi pe cei pe care îi vom întâlni de azi înainte. Pentru că, în ciuda a tot, eu chiar cred în oameni care sunt acolo pentru alţi oameni. Încă există „miracolul” ăsta, believe me.

 

 O persoană cu o atitudine nobilă poate să-l privească pe celălalt drept în ochi şi să fie sinceră. Şi, normal, trebuie să ştii ce vrei. Mereu trebuie să ştii ce vrei de la tine şi de la viaţa ta. Trebuie să ştii că vrei culori şi nu alb şi negru. Altfel, n-ai nicio şansă.

 

E admis „să ne prostim” şi să ne purtăm ca nişte copii din când în când. ( sau zilnic, 24 din 24 :)) )
Închei cu o chestie funny… mai mult sau mai puţin :)) asta-s eu încercând să-mi păstrez echilibrul. Ce-i drept, am trăit senzaţii tari pe zăpada aia. ( de nu ştiu câte ori era să mă afund până la genunchi sau să pic :)) mda, the Little Lady şi îndemânarea… dar să nu mai spuneţi! Trebuie să fie secretul nostru 😉 )
Fotografii realizate de Radu Capalb în Parcul Nicolae Romanescu
Deci, voi trăiţi în alb-negru sau… în culori? 😀 ce înseamnă pentru voi „a fi diferit”? Aţi încercat-o vreodată? Vă spun, nu aveţi ce să pierdeţi. 🙂
Toate astea fiind spuse, ne revedem în curând. Promit. 😀 Până atunci, nu uitaţi de atitudine. Şi de culori. Luaţi-le ca un scop nou pentru 2016. And live your life la cote maxime. Nu ştii când apare imprevizibilul… ( nu mă luaţi în seama :)) încă sunt marcată de romanul „Şi după…” al lui Guillaume Musso, recent terminat. Mda, ştiu, toată lumea citeşte „Romanul adolescentului miop” şi apoi apar eu cu preferinţele mele :)) tocmai ce spuneam… capacitatea de a fi diferit 😉 )
P.S.: Mulţumeeeesc, Radu! Danke, danke, danke. 🙂
„You never know if you never try…” 
Pe curââând,
Victoria a.k.a Scufiţa-Verde 

Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

4 thoughts on “Voi trăiţi în alb şi negru sau… în culori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *