cancer

Voi dona din nou pentru copiii bolnavi de cancer

Bună tuturor!

Nu ştiu cum se face, dar e din nou început de septembrie şi eu scriu iar un articol similar celui pe care l-am scris aici, tot la început de septembrie, acum doi ani. Ei bine, pe atunci nu ştiam, dar acum am aflat: mâine, 9 septembrie este Ziua Internaţională a Frumuseţii şi după cum ştiţi deja prea bine, blogul meu tratează, în general, subiecte despre frumuseţe sub toate formele ei. Astăzi am ales să vă vorbesc despre frumuseţea supremă pentru mine, şi anume: a sufletului, despre care v-am vorbit, de altfel, şi în urmă cu doi ani.

În 2015, atunci când mi-am donat părul copiilor bolnavi de cancer, am înţeles că uneori, dacă oamenii îşi dăruiesc unii altora o parte din sufletele lor, există şanse ca trupurile celor suferinzi să îşi amelioreze starea sau chiar să se vindece. Pentru că atunci nu mi-am donat doar părul, ci mi-am dăruit şi bucuria de a-l fi avut, iar altcineva s-a putut bucura mai mult decât mine, ceea ce – surprinzător sau nu – mi-a crescut şi mie bucuria. 🙂 De fiecare dată când vedeam câte o fotografie pe pagina de facebook Donează Păr Copilaşilor, cu o fetiţă care primea o perucă, iar peruca aceea era aducătoare de zâmbeteînţelegeam că fericirea celor din jurul nostru e de nepreţuit şi merită, fără putinţă de tăgadă, gesturile noastre mici şi mari.

Din păcate, medicamentele pentru aceşti copii complet nevinovaţi, care suferă în fiecare zi cât, poate, unii dintre noi nu suferă nici într-o viaţă întreagă, au un preţ şi încă unul deloc mic. Din aceleaşi păcate – sau poate altele – familiile unora dintre aceşti micuţi au o situaţie financiară care le pune câteodată în necesitatea de a împrumuta bani de la rude, prieteni sau chiar bănci, pentru a-şi salva copiii. Acest lucru este realmente nedrept şi tragic, căci, poate, tragedia vieţii stă chiar în nedreptatea ei.

Dar uneori, sintagma din fericire îşi face şi ea prezenţa în vieţile noastre. Şi din această fericire, există pe Pământ oameni ca Ioana Maria Andrioaie şi colegii ei de la Medicină din Iaşi împreună cu care a iniţiat proiectul în cadrul căruia eu mi-am donat părul în 2015, oameni ca Vlad Voiculescu, iniţiatorul primei tabere din România pentru copiii bolnavi de cancer şi cel care mi-a produs o revelaţie de împlinire în mai, atunci când l-am cunoscut, şi nu în ultimul rând, oameni ca cei din Asociaţia „Femei cu Perspectivă” din Craiova, care organizează mâine un concert caritabil susţinut de artişti de la Opera Naţională, pentru a strânge fonduri pentru medicamentele necesare micuţilor internaţi la secţia de Oncopediatrie a Spitalului Judeţean din Craiova. Nici nu mi-a trecut prin minte că aş putea lipsi de la concert.

Gala de Operă – aşa cum se numeşte evenimentul – face parte din campania umanitară „Fereastră spre noi”, al cărei scop este promovarea solidarităţii şi a implicării voluntare. Dacă mă întrebaţi pe mine, am impresia că mulţi oameni care au contribuit la salvarea vieţii acestor copii cu care soarta nu a fost blândă cred în aceste două concepte. Iar eu la rândul meu cred că aceşti oameni sunt cei care oferă, în multe cazuri, un ajutor indispensabil.

Evenimentul are loc mâine, 9 septembrie, de la ora 18.00, la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu, concertul fiind unul de muzică clasică, astfel că artiştii Operei Naţionale ne vor încânta pe acordurile lui Puccini, Verdi, Mozart şi mulţi alţii. Intrarea este liberă, iar voi sunteţi la fel de liberi să donaţi în urna special amenajată la Teatrul de Vară sau în CONT IBAN RO 29 BTRL RON CRT 0378688202. 🙂 Această invitaţie vine din partea unei fete de 15 ani care s-a trezit într-o dimineaţă de mai cu marea dorinţă de a-şi dona părul copiilor bolnavi de cancer, în condiţiile în care dragostea pentru părul ei fusese altădată la fel de mare. Acum, fata de 15 ani este o tânără de 17 care a înţeles că autenticitatea oricărei frumuseţi se găseşte în suflet, fiindcă acela este „locul” din care frumuseţea porneşte.

 

cancer

 

Spuneţi-mi, alegeţi să celebraţi frumuseţea sufletului de Ziua Internaţională a Frumuseţii? Eu vă aştept mâine. 🙂

 

 

„You never know if you never try…”

Vă doresc suflete frumoase,

Victoria

P.S.: Fotografie cu mine realizată de Radu Capalb

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *