ch1-2

Un mesaj de 8 Martie pentru…

… domni. Da, bună tuturor! Azi e 8 Martie, după cum ştim cu toţii, iar eu am un mesaj pentru domni. 🙂

Ştiu, ştiu, nu-s chiar atât de uitucă/nepricepută/încurcată pe cât v-aţi grăbi voi repede să afirmaţi. Ştiu că azi e Ziua Internaţională a Femeii ( ah, şi că tot veni vorba, să ştiţi că în China, femeile au liber în după-amiaza acestei zile. Vedeţi? M-am informat 😀 ), şi nu a bărbatului, dar eu ţin, totuşi, să adresez un mesaj domnilor, cu ocazia asta, pentru că am fost de curând inspirată de o melodie, care chiar mi-a dat de gândit, în ciuda simplităţii ideilor transmise. 🙂
Trecând direct la subiect, ţin să vă mărturisesc că melodia în cauză e intitulată „Illegal”, e cântată de Shakira şi un vers din cadrul refrenului mi-a rămas întipărit în minte: „I’m starting to believe it should be illegal to deceive a woman’s heart”. ( = „Încep să cred că ar trebui să fie ilegal să amăgeşti inima unei femei.” )
Aşadar, dragi domni de pretutindeni,
Cu tot respectul, vă vorbeşte acum feminista din mine. ( totuşi, cred că sintagma asta e incorectă, pentru că, de fapt, nu există şi o feministă în mine, pe lângă multe alte atitudini, concepte, stări etc., ci eu sunt totalmente şi definitiv una! )
Chiar cred că, aşa cum unele dintre noi participă la cursuri de gătit, de make-up, de educaţie a copiilor ş.a.m.d., la fel de bine ar trebui să participaţi şi voi la cursuri de… nefrânt inimile femeilor din viaţa voastră. Cred că ar trebui să învăţaţi să apreciaţi femeia secolului XXI, care, pe lângă cariera impresionantă pe care o are, poate că se ocupă şi de voi, de casă sau de copiii pe care îi aveţi împreună. Cred că, dată fiind această minunată zi în calendar, ar trebui să învăţaţi câte ceva despre respectul pe care se cuvine să îl aveţi pentru cele care îl au pentru voi. ( şi să mai lăsaţi la o parte umflatul în pene, misoginismul sau nepăsarea. )
Da, fiţi fermi şi bravi, puternici şi invincibili, dar fiţi şi mai răbdători, înţelegători şi empatici cu cele care vă iubesc sincer. Şi arătaţi-le că vă pasă, oferindu-le timpul şi atenţia voastră. Pentru că, după secole în care v-aţi străduit să cuceriţi ba lumea, ba femeile, a venit momentul să vă îndreptaţi atenţia către… arta de a păstra ceea ce aţi cucerit odată.
Lumea asta largă nu ar putea exista fără voi, sunt conştientă, dar nici fără noi. Aşa că, hai să nu ne facem viaţa grea unii altora. Hai să nu ne mai frângeţi inimile, hai să încercaţi să fiţi mai sensibili şi mai dedicaţi.
Simplu sfat prietenesc, de altfel. 🙂
Cu drag,
Eu
Nu susţin că femeile sunt perfecte, pentru că perfecţiunea nu există la niciuna dintre părţi. Zic doar că avem de învăţat unii de la alţii, pentru ca totul să funcţioneze într-o armonie oarecare, în acea armonie dorită de toţi. Iar femeile au învăţat mereu de la bărbaţi şi încă o mai fac. Procedeul invers însă nu prea a avut loc din cauza… orgoliului, a mândriei sau a altor… impedimente. Who knows?! Cert e că în vremurile astea de stres maxim, venit din toate direcţiile, avem nevoie de calm şi înţelegere, pe care nu ezit să le cer, în numele femeilor, de la bărbaţi. Da, am curajul ăsta.

 

Şi pentru că nu mă pot abţine să adresez câteva cuvinte şi dragelor mele ladies astăzi, iată, aici sunt gândurile mele pentru voi noi:
Am încredere în noi, în reprezentantele sexului frumos. După cum ne spune şi „categoria” din care facem parte, am încredere în noi că vom reuşi să aducem la lumină toată frumuseţea şi fineţea existente în bărbaţi. ( Da, aş putea spune că am încredere în noi şi că vom ajunge să dominăm lumea, dar nu vreau să fiu nedreaptă faţă de ei :)) )
Da, nu e uşor să fii femeie şi, de altfel, nu a fost niciodată, dar nici nu cred că ar trebui să ne plângem în ceea ce priveşte treaba asta. După cum spunea Marilyn Monroe: „I’m definitely a woman and I enjoy it”.

 

 

Cred că ar trebui să fim şi mai puternice decât am fost vreodată şi să le împrumutăm, cu delicateţe, bărbaţilor puţin mai mult din empatia noastră. 🙂 Să avem grijă să ne ofere tot ce le oferim şi noi, fie că asta înseamnă grijă, timp sau atenţie. Să îi învăţăm chiar noi să nu ne mai frângă inimile, nefrângându-le nici noi pe ale lor. Să îi preţuim şi noi, la rândul nostru. Să îi încurajăm să meargă pe drumul către sufletele noastre şi…

 

 

Să fim curajoase şi să le deschidem uşa, dacă vedem că au ajuns să merite asta. 🙂
Îmi doresc să rămânem la fel de senine, jucăuşe şi zâmbitoare, să ne dezvoltăm în direcţia potrivită şi să nu ne uităm niciodată, dar niciodată… farmecul. Pentru că, da, pur şi simplu suntem capabile de mult mai multe decât credem. Probabil aici e şi neajunsul… Ne-ar trebui un pic mai multă încredere în noi însene. 🙂

 

Fotografii realizate de Mădălina Ştefan şi Ana Popa la Charisma şi la Chic Maison
Şi acum, lăsând la o parte vechea dilemă dintre femei şi bărbaţi, vreau să ne bucurăm toate de ziua asta deosebită, aruncând o privire florilor de peste tot, care, parcă, precum în niciun alt anotimp, acum strălucesc de frumuseţe.

 

 

 

În caz că nu ştiaţi, în seara asta, Richard Claydermann concertează la Craiova, concertul intitulându-se „Ballade pour elle”. 😀 Iar eu abia aştept să îl ascuuuult!
Să ne alocăm, deci, un mic moment de răsfăţ astăzi. Şi să învăţăm să credem că merităm. Din plin, chiar.
„You never know if you never try…” 
Fiţi fericite,
Victoria  

 

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *