julieandrewsbycecilbeaton-theredlist-1

„The Highlights of the Week”, cum s-ar spune

Ce planuri aveţi pentru această minunată seară de vineri? Cum, de ce e „minunată”? Tocmai pentru că e vineri, exact. 😀
Aşa cum ne dăm seama cu toţii, ziua de vineri încheie săptămâna „lucrătoare” sau, mă rog, dă startul weekend-ului. E fix acelaşi lucru. De-asta am să vorbesc astăzi cu voi despre… cele mai interesante postări pe care le-am găsit eu săptămâna asta, unele dintre ele fiind de-a dreptul magnifice. Dar le veţi vedea chiar voi mai jos:
Aici o avem pe Julie Andrews. Da, evident, celebra actriţă britanică, deţinătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din musical-ul „Mary Poppins”. În plus, a jucat şi în cunoscuta piesă de teatru de pe Broadway, „My Fair Lady”, dar şi în musical-ul „Sunetul muzicii”. Această fotografie, care exprimă atâta delicateţe şi feminitate şi care conturează perfect trăsăturile actriţei, a fost realizată de Cecil Beaton, de fapt, Sir Cecil Beaton, un fotograf, jurnalist, pictor şi designer de interior englez, care a fost nominalizat pentru „The International Best Dressed List” ( ceea ce mi se pare genial! ). Dacă stăm puţin să ne gândim, povestea acestei fotografii este brodată în jurul a două spirite artistice, în jurul a doi oameni care au respirat cultură şi artă.
Sursa: The Red List

Ştiţi deja că iubesc fluturii. Într-un articol trecut vă spuneam şi de ce. Oricum, cred că dacă ar trebui să aleg să trăiesc, pentru tot restul vieţii mele, în trupul unei insecte, nu aş cugeta prea mult şi mi-aş alegele fluturele numaidecât. Poate, aşa, am inventa noţiunea de fluturi fashionişti. :))
Fotografia de mai sus îi aparţine lui David Uzochukwu, un fotograf tânăr, cu un CV interesant, al cărui blog de fotografie vi-l recomand călduros. O să găsiţi acolo nişte poze inedite, straniu de frumoase. Cred că autorul lor e fascinat de latura misterioasă a existenţei noastre, fiindcă asta transpune, de cele mai multe ori, în creaţiile sale artistice. Ce mi-a plăcut la poza de mai sus e că a îmbinat, cu măiestrie, gingăşia şi inocenţa fluturilor cu negrul şi ceaţa… naturii şi, de ce nu?, a celor nespuse. Cum anume a îmbinat aceste două elemente? Păi, prin chipul feminin – care, prin excelenţă, e gingaş şi misterios, deopotrivă – interpus între cele două planuri. Ce ziceţi? Aş câştiga bine ca interpretator de fotografii? :))

„Chip dizolvat”, pare titlul ideal pentru această fotografie, nu credeţi? Ei bine, autoarea pozei este Mariska Karto, o adevărată artistă într-ale fotografiei, după câte se poate observa cu ochiul liber şi fără prea multă ştiinţă în domeniu. Aşa cum punctează ea însăşi, întreaga ei creaţie pare: „…Balancing on the border between reality and dream, …between photography and the art of painting…„. Absolut impresionant e şi blogul ei de fotografie, o reală oază a spiritului artistic.

 

Kiyo Murakami este autoarea acestei senzaţionale fotografii, are 39 de ani şi trăieşte în Tokyo, Japonia. Aici puteţi vedea colecţia sa extraordinară de poze, în care ea împleteşte natura cu omenescul în cel mai surprinzător mod cu putinţă. Creativitate, spectaculozitate şi imaginaţie: trei cuvinte care descriu întocmai munca sa. Oare pe mine cu ce element al naturii m-ar asocia? Doamne, nici nu pot să mă gândesc cum ar fi un shooting cu ea! Adică, pot, dar dacă încep să mă gândesc la asta, o să îmi şi doresc asta şi, mna, nu pot să îmi iau zborul către Japonia prea curând. :))

Trecând la ceva mai drăgălaş, împărtăşesc cu voi această fotografie… de familie. 😀 hai, nu puteţi să-mi spuneţi că nu vă plac elefănţeii care merg alături de fraţii lor şi de părinţi. Sunt atât de adorabili toţi, încât nu ai altă variantă: trebuie să îi iubeşti! Poza e realizată în Kenya, în 2012, de către talentatul fotograf David Yarrow, un scoţian de 49 de ani, vărsător ( ca şi mine, de altfel! :)) ştiam eu că noi, vărsătorii, suntem creativi ), Ambasador al Nikon-ului, pe care îl foloseşte de-o viaţă. Aici puteţi admira creaţia sa şi puteţi observa gustul său pentru imaginile alb-negru.
Sursa: The Red List

Acum urmează… the lady like highlights. 😀 Mulţi ar zice că rujul şi şahul nu pot sta în aceeaşi fotografie, dar, dragilor, ăsta-i tipul meu de Lady şi de fashionistă: cea care joacă şah cu rujuri. :)) mi se pare realmente neobişnuit, fiindcă şi este! Deci, aţi juca o partidă de şah cu mine şi cu… rujuri pe post de piese? Sună tentant, aşa-i? Fotografia a fost realizată de Chaloner Woods, un fotograf britanic de fashion, din anii ’50.
Sursa: The Chronicle
Mi-a plăcut citatul ăsta de pe Harper’s Bazaar. Chiar îţi dă de gândit şi pe lângă asta, dă curaj şi încredere femeilor care nu se simt suficient de puternice pentru a domina lumea. Pentru că, dacă vă întrebaţi, pentru asta au fost create femeile: ca să domine lumea! :)) exagerez, exagerez, dar şi hiperbola e o figură de stil! De ce să n-o folosim? Vorbim, din nou, despre încrederea în sine, pe care, dacă ne-o cultivăm, suntem invincibili, fermi şi demni, adică exact aşa cum ar trebui să fim.

Începem sfârşitul de săptămână delectându-ne cu puţină artă, puţină cultură, puţină imaginaţie. Şi nu mi se pare deloc o idee rea!
Vreau să vă invit, prin acest articol, să admiraţi mai mult ceea ce merită admirat, să vă lăsaţi impresionaţi de ceea ce este impresionant şi să vă îndreptaţi atenţia către frumosul cu bun gust. Fiindcă, din păcate, nu tot ceea ce ne oferă mass-media tratează frumosul de bun gust. În general, mediile astea de comunicare de masă ne servesc tot felul de kitsch-uri, care mai de care mai dezgustătoare şi plictisitoare. Şi observ că oamenii încep să aibă o nevoie tot mai mare de educaţie culturală, estetică, vestimentară şi comportamentală. Pentru că totul poate fi educat, în aşa fel încât să fim, într-adevăr, demni de statutul de „fiinţe umane” ( care se vor inteligente, cultivate etc. etc. etc. ).
Aşadar, nu mai faceţi rating emisiunilor de doi bani, nu mai citiţi reviste, ziare – şi ce mai vreţi voi pe-acolo – fără niciun fel de substanţă şi nu mai luaţi nişte oameni fără minte drept modele pentru stilul vostru de viaţă! Voiam să vă spun asta de multă vreme, dar nu mi-am găsit starea necesară până acum. Mai degrabă, aruncaţi o privire în The Red List, The Chronicle, Inimă roşie cu lapte dulce sau orice publicaţii sau site-uri cu esenţă. Eu înţeleg, „gusturile nu se discută”, dar eu le discut pe ale mele cu voi, aşa că mă simt liberă să vi le inspir pe ale voastre. Până la urmă, treaba asta cu frumuseţea, sub toate formele ei nu e atât de uşoară pe cât pare. 🙂
„You never know if you never try…” 
Pe curând,
Victoria 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *