DIVANposterA4-1

Sunt unul dintre bloggerii festivalului „Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară”

Aţi citit bine, da? Pentru că, dacă nu, pot să repet: da, da, da, sunt unul dintre bloggerii festivalului „Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară”. CÂT DE INCREDIBIL E??? 
Dragii mei, pentru mine este o mare onoare să promovez, pe blogul meu, un festival cu tradiţie şi de o asemenea importanţă cum este acesta. Şi acum, cred că se cuvine să vă lămuresc un pic în legătură cu el…

 

Acest festival – o sărbătoare a filmelor ( mai precis, este un simpozion internaţional despre cinematografia balcanică ), a gastronomiei, a concertelor, a expoziţiilor şi nu în ultimul rând, a turismului – a fost organizat până acum în comuna Cetate, judeţul Dolj, o localitate pe care cunoscutul domn Mircea Dinescu a promovat-o excelent în ultimii ani ( vă spun sincer, din experienţa personală, că am întâlnit tot mai mulţi oameni care au auzit de această localitate datorită lui Mircea Dinescu ). Anul acesta, festivalul este la a VI – a ediţie, iar organizatorii s-au gândit ca primele două seri din cadrul lui ( adică 21 şi 22 august ) să se desfăşoare la Craiova, în Centrul Vechi, ca, printre altele, să se încurajeze candidarea oraşului nostru la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Şi, bineînţeles, ideea asta îmi place la nebunie, fiindcă, în sfârşit, ne străduim şi noi să promovăm pozitivul.
Deschiderea festivalului fiind, aşadar, la Craiova, organizatorii promit două seri unice, astfel că:

  • vineri, pe 21 august, de la ora 20.00, va concerta trupa „Trio Zamfirescu”, iar de la ora 21.30, se va proiecta filmul „Drumul”, primul film turcesc premiat la Cannes.
  • sâmbătă, pe 22 august, de la ora 20.00, se va juca piesa de teatru „Harap Alb?!”, iar de la ora 21.30, se va proiecta comedia „Copiii preotului”, premiată cu Delfinul de Aur la Ferestroia şi care a obţinut alte premii la Pola, Salonic şi Orenburg.
După câte vă daţi seama, voi fi şi eu prezentă în Centrul Vechi, în cele două seri şi voi lua pulsul atmosferei. ABIA AŞTEPT!!!
Sper să veniţi în număr cât mai mare, pentru că intrarea este liberă şi poate ne vom cunoaşte şi vom schimba câteva vorbe despre acest inedit festival!

Pe această cale, le mulţumesc doamnei coordonator Monica Felea, precum şi doamnei PR cultural, Simona Rădoi, pentru că mi-au permis să promovez festivalul „Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară” pe blogul meu. ( şi pentru că au fost extrem de receptive şi amabile!!! ) Aşadar, eu am avut iniţiativa, deci această postare şi cele care vor urma – despre festival – nu sunt sponsorizate, dar sunt pline de pasiune şi, sper eu, inspiratoare pentru voi, cei din faţa ecranelor!

Găsiţi site-ul oficial al festivalului aici, unde puteţi citi programul, puteţi vedea cum s-a desfăşurat evenimentul anii anteriori, dar, mai presus de toate acestea, vă puteţi face o idee mai clară despre ce înseamnă, de fapt, acest festival.

Şi acuuum… pot să vă mai spun doar că vă aştept mâine şi poimâine în Centrul Vechi şi că vă recomand să rămâneţi pe aproape, căci urmează două seri magice, magice, magice!

„You never know if you never try…” 
Vă aştept cu drag,
Victoria-the-culture-lover 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *