trandafirilor

Povestea trandafirilor portocalii

Salutări, dragi oameni!

Mâine este 1 martie și deși prezența mea pe blog s-a redus la zero de la începutul acestui an până acum, voiam totuși să vă vorbesc despre ultima frumusețe care mi-a ieșit în cale. Pe scurt, aceasta ne îndeamnă să nu încercăm să controlăm tot ce-i în jurul nostru, fiindcă reușita este imposibilă, iar anumite lucruri se pot concretiza chiar mai frumos necontrolate de noi. 🙂

În vara anului 2015 luam parte la o cină „pretențioasă” la Florăria Iris de pe Calea Moșilor, București, care m-a inspirat în așa măsură, încât la ultimul eveniment personal pe care l-am organizat, mi-am dorit să aduc un parfum similar celui pe care îl simțisem atunci; parfum în sens figurat, firește, la propriu fiind vorba despre lumânări și flori. Pentru că, așa cum bine știți, iubesc verdele, mi s-a părut elegant să îl combin cu alb, astfel că „tema” din mintea mea avea în centru trandafiri albi ( și vaze transparente pentru a li se putea vedea tulpinile verzi 😀 ), miniroze albe și lumânări parfumate sub formă de trandafiri albi.

 

trandafirilor

 

trandafirilor

 

trandafirilor

 

Dar întâmplarea a făcut ca acest eveniment să aibă loc iarna… Intuiți ce urmează, așa-i? :)) Exact, iarna nu se găsesc florile pe care ți le dorești sau dacă se găsesc prin anumite florării, au prețuri exorbitante, încât pentru a le putea cumpăra ar trebui, probabil, să-mi închiriez camera pe câteva luni – ceea ce nu am făcut, nu din pricină că nu aș fi vrut, ci fiindcă nu am găsit chiriași sexy… Ce vreți?! Se întâmplă… :))

Mica mea mâhnire nu a fost cauzată atât de nereușita în a găsi trandafiri albi, cât de neputința de a controla acest lucru. De obicei, atunci când organizez diverse evenimente, trebuie să pun la punct fiecare detaliu, să nu îmi scape nimic, să iasă totul conform planului, pentru a mă simți pe deplin satisfăcută. Acum, acest lucru nu a mai fost posibil. Soluția la care doamna iubitoare de flori ( care s-a ocupat de chestiunile practice ale acestei părți a evenimentului și căreia îi aduc mulțumiri și aici! ) a ajuns a fost reprezentată de trandafiri… portocalii. La început am zâmbit împinsă de circumstanțe, după care surâsul meu a căpătat autenticitate atunci când am văzut că aceste flori aduceau, de fapt, stropul de culoare necesar peisajului alb-verzui. Integrându-se așa armonios în cromatica încăperii și a mesei, mi-au predat o lecție esențială – că doar nu vă imaginați că aprofundam atât de mult subiectul, doar de dragul unor trandafiri! :))

 

trandafirilor

 

trandafirilor

 

trandafirilor

 

trandafirilor

 

Acești trandafiri mi-au șoptit că uneori e de preferat să lăsăm libere lucrurile pe care nu le putem controla sau, mai curând, nici măcar nu ar trebui să încercăm să punem stăpânire pe tot ce ne înconjoară. Poate anumite întâmplări își vor afla singure făgașul potrivit, poate anumiți oameni știu mai bine decât noi în ce constă fericirea lor, poate nici planurile noastre de viitor nu ar trebui înscrise în niște parametri prea rigizi, inflexibili și ar trebui mereu lăsat loc pentru imprevizibil, pentru surprinzător, pentru neașteptat. 🙂 Desigur, nu întotdeauna acest imprevizibil va însemna și îmbucurător, însă nici tendința permanentă de control asupra a ceea ce este lângă noi nu ne garantează fericirea permanentă. De ce? Dintr-un motiv cât se poate de simplu: nu putem stăpâni tot. Iar atunci când aspirația către asta se ciocnește cu neputința noastră legată de același lucru, atunci apare nefericirea.

 

trandafirilor

 

Se cuvine să le permitem pățaniilor să-și creioneze cursul firesc, natural, dacă mâinile noastre nu o pot face. 🙂 Oricum, nu văd o alternativă mai înțeleaptă. Până la urmă, trandafirii albi vor apărea pe alte căi… 🙂

trandafirilor

 

trandafirilor

 

trandafirilor

 

trandafirilor

 

Iar fericirea se va strecura și ea acolo, negreșit…

 

trandafirilor

 

trandafirilor

 

Fotografii realizate de Mina Ștefania Corbu la Nobel Cuisine

Cu bine,

Victoria

 

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *