perfectionista si imperfectiunile foto

Perfecţionista şi imperfecţiunile

Bună, lume! Toate bune în această melancolică duminică? :))

Nu ştiu dacă v-am mai zis sau dacă aţi observat voi pur şi simplu sau nu, dar… sunt o perfecţionistă. Nu ştiu încă dacă e de bine sau de rău, dar ştiu că sunt aşa de multă vreme, poate chiar de când am început să-mi conştientizez prezenţa prin lume. Bineînţeles, imperfecţiunile îi dau cel mai mult de furcă oricărui perfecţionist. Şi, totuşi, cum o scoatem la capăt?

Niciodată nu m-am mulţumit cu puţin de la mine. Niciodată nu m-am mulţumit doar să fac ce mi-am propus. Întotdeauna am vrut să fac ce mi-am propus cel mai bine, într-un mod cât mai desăvârşit, cât mai aproape de… perfecţiune. Adică mereu m-am concentrat şi pe sensul întrebării „cum”, nu doar pe direcţia lui „ce”. Şi îmi place în continuare să fac asta, simt că mă reprezintă şi, drept să spun, nu m-aş putea imagina făcând lucruri doar de dragul de a le face, fie că înseamnă alegerea unei ţinute pentru o anume zi, scrierea unui articol pe blog sau schiţarea unui discurs în cadrul unor dezbateri. 😀

perfectionista si imperfectiunile foto

 

Şi totuşi… nici măcar oamenii care vor să realizeze totul impecabil nu reuşesc. Parcă, de cele mai multe ori, tot e loc de mai bine, tot se strecoară şi nişte mici defecte. Şi atunci, ce e de făcut? Pot fi corectate imperfecţiunile? Sau suntem obligaţi să trăim cu ele pentru totdeauna?

 

perfecţionista şi imperfecţiunile foto2

 

Ei bine, ceea ce am înţeles în decursul timpului a fost că, oricât ne-am dori, nu putem atinge perfecţiunea – aşa cum se conturează ea în mintea fiecăruia dintre noi. Probabil e urcată pe un piedestal interminabil şi râde de-acolo, de sus de eforturile şi strădaniile noastre de a ajunge la ea. Sau probabil nu există, aşa spun unii. Însă, sinceră să fiu, deşi am înţeles la un moment dat treaba asta, nu am devenit brusc mai liniştită sau mai fericită. Nu am avut nicio revelaţie de tipul: Ah, perfecţiunea nu există, nu se poate atinge, deci acum nu mai trebuie să îmi doresc să iasă totul desăvârşit. Eu am continuat să fac totul în felul pe care mi l-am închipuit ca fiind cel mai bun. Am continuat să fiu o perfecţionistă chiar şi în lumea pe care o credem lipsită de perfecţiune. Şi, aşa cum sigur bănuiţi, şi imperfecţiunile au continuat să existe o dată cu mine.

 

anigif2

 

 

Deşi mă străduiesc să le fac egale, codiţele de eyeliner ies rareori perfect simetrice. Deşi încerc mereu să am acelaşi număr de straturi de ojă pe fiecare unghie, Florian tot îmi mai face câte o observaţie referitoare la asta. :)) Deşi am grijă ca fiecare detaliu să fie impecabil, colierul nu-mi stă de fiecare dată cum trebuie. :)) Deşi dau tot ce e mai bun din mine ca să am cel mai potrivit discurs sau articol, uneori, după momentul cu pricina, îmi dau seama că se putea şi mai bine.

 

foto..

 

În relaţia perfecţiune-perfecţionist-imperfecţiuni, se pare că împlinirea nu îşi are locul, căci la o primă vedere, el pare a fi ocupat de frustrări şi nemulţumiri. Dar al doilea lucru care mi-a devenit clar o dată cu trecerea timpului a fost că, până atunci, am interpretat termenii greşit. Perfecţiunea nu e echivalentul fericirii şi nici al frumuseţii, e doar reperul spre care trebuie să tindem. Perfecţionista din mine nu e o fantezistă – fiindcă îşi doreşte ceva ce nu există – ci este acea latură stilistică a mea care mi-a permis să ajung unde sunt azi. Iar imperfecţiunile nu sunt nicidecum nişte oprelişti în calea fericirii, sunt ceea ce ne aduce aminte că, dincolo de orice altceva, suntem oameni. Iar frumuseţea noastră ca oameni vine tocmai din lipsa desăvârşirii noastre. Adică imperfecţiunile fiecăruia dintre noi sunt ceea ce ne face speciali şi unici. Şi pentru mine, unicitatea e mult mai importantă decât perfecţiunea. 🙂

Căci, oricum ar fi, la finalul zilei, mai trebuie să şi râzi de lucrurile care nu ţi-au ieşit în ziua aia, nu? :))

 

anigif1

 

 

„You never know if you never try…”

La revedere,

Victoria-perfecţionista-care-convieţuieşte-cu-imperfecţiunile

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *