pardon

Pardon – magia altui secol

Bine ne-am regăsit pe acest tărâm!

Atunci când v-am vorbit despre frumuseţea din Habitus, v-am promis în încheiere că o să vă îndemn la un alt exerciţiu de imaginaţie, într-un alt loc superb din Sibiu. Acum este momentul pentru asta. Este momentul să ne teleportăm în Pardon. 🙂

 

pardon

 

pardon

 

Situat pe Strada Cetăţii din Sibiu ( despre care unii spun că ar fi cea mai frumoasă din oraş 😀 ), Pardon m-a atras prima dată prin numele lui, pentru că aminteşte de o perioadă a eleganţei, a manierelor, a frumosului care domina odată societatea.

 

pardon

 

pardon

 

pardon

 

Deşi este doar un loc de servit masa, pentru mine, Pardon a fost o întreagă lume încă de când i-am călcat pragul întâia oară. Iar acesta nu este doar un fel de a spune că îmi place, ci este exact ceea ce cred.

Universul din Pardon nu este compus doar din preparatele delicioase şi amabilitatea personalului. Universul din Pardon înseamnă şi cărţi vechi, piese de mobilier, tablouri, lămpi de odinioară sau maşini de scris. Iar la toate astea contribuie nu melodiile comerciale, ci muzica de acum câteva decenii, care te introduce parcă în atmosfera unui bistro autentic de pe străzile Parisului. 🙂

 

pardon

 

pardon

 

pardon

 

Lumii acesteia din Pardon par că îi lipsesc doar protagoniştii, doar acei oameni preocupaţi de frumos, şi nu de funcţional. La un moment dat, am avut impresia că mă aflu într-un decor de film vechi în care actorii erau nevăzuţi.

 

pardon

 

pardon

 

Poate ecourile secolelor XIX şi XX nu erau suficient de răsunătoare, încât să poată fi auzite şi de alţii. Poate muzica acelor timpuri nu ajungea aşa uşor la inimile lor. Însă la mine a ajuns din plin, aşa că, m-am hotărât să devin eu protagonista scenei goale care părea să mă invite la… un altfel de trai. 🙂

 

pardon

 

pardon

 

pardon

 

pardon

 

Mi-am propus ca prin felul meu de a trăi fiecare zi să îi inspir pe alţii şi să îi aduc înapoi la frumosul care era odată. Să le vorbesc şi altora despre ritualurile frumuseţii; nu, nu acelea care au legătură cu make-up-ul sau cu vestimentaţia 😉 , ci acelea despre cum să te bucuri de florile dintr-o vază, de exemplu, sau despre cum să savurezi masa.

 

pardon

 

pardon

 

De aceea, Pardon mi-a câştigat admiraţia. 🙂 Fiindcă mă ajută să îndeplinesc ceea ce mi-am propus, răsărind dintr-o mare de localuri care arată cam la fel şi oferă cam aceleaşi experienţe – toate mai mult sau mai puţin în conformitate cu vremurile actuale. Iar acest bistro de pe Strada Cetăţii se strecoară printre ele, zicând „Pardon! Daţi-mi voie! Scuzaţi-mă, dar trebuie să le arăt oamenilor lumea de altădată”.

Am simţit la ei spiritul pe care noi l-am pierdut odată ce am câştigat viteză şi acel apetit pentru un stil de viaţă practic. În atmosfera vintage din Pardon se face apel la dragostea pentru tihnă şi detalii, la graţie şi diplomaţie, la fascinaţia pe care timpurile apuse o mai exercită şi azi asupra noastră. Iar eu cred că dacă se întâmplă acest lucru, nu am pierdut acel spirit chiar definitiv. Prefer să mă gândesc că păstrăm încă reminiscenţe din el, ca nişte licăriri care nu străpung întunericul, dar care nu îl lasă nici să devină complet.

 

pardon

 

pardon

 

pardon

 

Dacă veţi merge în Sibiu şi vă veţi decide să vă opriţi puţin la Pardon, atunci cu siguranţă veţi înţelege că acel loc e ca o lecţie de viaţă sau ca un gând la care am face bine să medităm. 🙂 Şi să ne adresăm câteva întrebări în tot procesul ăsta: oare nu ne grăbim prea mult? Şi în goana noastră, câte pierdem oare? Putem să ne facem timp pentru a admira frumuseţea care a mai rămas? Putem s-o facem cumva să renască?

Să ne imaginăm pentru două clipe că putem şi… să zâmbim. 🙂

 

pardon

 

Pentru o experienţă de secol XIX – XX în secolul XXI, pentru paste şi pentru limonada de pepene, vă recomand Pardon cu tot sufletul. 🙂

Sau… cum ar zice chiar ei:

 

Pardon, mă scuzaţi,
conaşi şi coniţe.
Vă aşteptăm la Pardon Cafe Sibiu, între forfotă şi istorie, cu licori fine, bucate special meşteşugite şi muzică pentru suflet. Zilnic, pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu.

Sursa: pardoncafesibiu.ro

 

 

„You never know if you never try…”

Simţind încă magia altui secol,

Victoria

P.S.: Îi mulţumesc Andreei pentru sugestie, răbdare şi poze! 🙂 Thank you, sis!

 

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *