Răzvan Jianu

Oameni frumoşi – Răzvan Jianu

Bună, lume!

Vă mai amintiţi de rubrica mea, Oameni frumoşi? Ei bine, invitatul de astăzi este Răzvan Jianu, o persoană cum puţine mai sunt în lumea asta plină de interese a zilelor noastre. Normal că şi el are interesele lui ( sau, mai curând, „visurile” lui ), însă are şi un suflet frumos, sincer, modest, iar acest lucru m-a făcut, de fapt, să vreau să vi-l prezint. Mai bine spus, se va prezenta chiar el, în cadrul interviului meu. 🙂

 

Victoria: Cine este Răzvan Jianu?
Răzvan: E greu să îţi răspund eu la această întrebare. Ai putea să afli cine e Răzvan Jianu întrebând lumea din jurul meu. Unii o să îţi spună că sunt un antreprenor, alţii, că sunt un coleg, prieten, frate, copil, elev sau profesor. S-ar putea să întâlneşti anumite persoane care chiar o să îţi spună că sunt soţ şi tată… şi nimeni nu te minte 🙂 Mie îmi place să cred că sunt un creator de vise.

 

Victoria: De ce „Pion” Media şi ce înseamnă Pion Media?
Răzvan: Pion Media a luat naştere după o îndelungată căutare, frământare interioară şi brainstorming împreună cu colegii, prietenii şi familia. Ca să înţelegi mai bine, la un moment dat am numărat şi trecusem prin peste 10.000 de variante de denumiri… Da, a fost nevoie de ceva răbdare 🙂 Pionul este văzut ca piesa cea mai puţin importantă la un joc de şah, dar profesioniştii înţeleg că un pion poate să facă diferenţa dintre victorie şi înfrângere. Cam aşa se întâmplă şi cu procesul de marketing al unei companii, mulţi îl consideră „un pion nesemnificativ”, până când ajung „cu un picior în groapă”, iar atunci e, de multe ori, prea târziu.

 

Victoria: Cum şi când a început să vă preocupe domeniul în care activaţi acum?
Răzvan: E greu de spus. Până să ajung aici am trecut prin multe, de la design la scriere de articole & ştiri, programare, marketing online, etc. Cert e că de la 17 ani mă tot mişc în lumea online şi nu intenţionez să mă opresc în curând! A început ca o curiozitate, din dorinţa de a face bani sau poate din dorinţa unui adolescent de a le demonstra părinţilor săi că se poate întreţine singur.

 

Victoria: Împărtăşiţi-ne cea mai importantă lecţie pe care aţi învăţat-o în cariera dumneavoastră până acum.
Răzvan: Cred că cea mai importantă lecţie este să nu renunţi niciodată şi să înţelegi că orice „eşec” poate fi privit ca o lecţie din care ai ceva de învăţat. Un client care nu mai apelează la serviciile tale face loc altuia, în locul unui coleg/angajat care pleacă poţi să găseşti altă persoană ( poate chiar mai bună ), etc.

 

Victoria: De ce are nevoie un tânăr din România pentru a atinge succesul ( profesional vorbind )?
Răzvan: Bună întrebarea asta. Eu unul am avut nevoie de multă pasiune, încăpăţânarea de a nu renunţa ( chiar un strop de nebunie, am putea spune ) şi dorinţa de a evolua prin propriile puteri. Nu strică nici să ai nişte părinţi care să te încurajeze şi să te susţină în „nebunia” ta. 🙂

 

Victoria: Ce planuri aveţi pentru viitor?
Răzvan: Presupunând că te referi la planuri profesionale, vreau să ajutăm cât mai mulţi antreprenori să înţeleagă cum e cu pionul. Iar celor care deja ştiu acest lucru să le oferim servicii şi suport de calitate ( la nivel local, naţional şi internaţional ). E de datoria noastră, ca locuitori ai acestei planete, să schimbăm ceva în societatea în care trăim, iar eu consider că munca pe care o prestezi şi modul în care faci acest lucru contribuie la această „datorie”.

 

Victoria: Un gând de final pentru cititorii nostri…
Răzvan: Un prieten de-al meu spunea cândva: „Dacă crezi că poţi sau dacă crezi că nu poţi, ai dreptate.” ( probabil că ai ghicit, e vorba de Henry Ford ). În rest, evitaţi excesele, înconjuraţi-vă de prieteni ( inclusiv familie ) care să vă ridice atunci când o să fiţi la pământ, zâmbiţi şi mulţumiţi în fiecare zi pentru lucrurile din viaţa voastră. Şi nu uitaţi să visaţi! Iar ţie, Victoria, îţi urez să continui să faci lucrurile pe care le iubeşti. Continuă să inspiri şi să aduci plus valoare în jurul tău.

 

Victoria: Mulţumesc frumos pentru acest gând şi pentru interviu! 🙂

 

Răzvan Jianu

Foto: Florin Belega

 

Pe Răzvan Jianu îl găsiţi aici sau aici. Şi eu zic să îi urmăm sfatul: să zâmbim şi să visăm, în timp ce rămânem cu picioarele pe pământ şi încercăm să schimbăm în bine societatea în care trăim. 🙂 Sau cum vă spun eu: Stay strong & Change the world. 😉

 

 

„You never know if you never try…”

 

Descoperiţi oamenii frumoşi,

Victoria

 

 

 

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *