lyria

Oameni frumoşi – Armina Popeanu şi… Lyria

Bună seara, dragilor!

Vă fac azi cunoştinţă cu un om frumos despre a cărui poveste profesională am vorbit cu el acum o lună, în speranţa că poate va fi o inspiraţie pentru voi şi pentru goana voastră după cadouri. 🙂 Omul frumos este Armina Popeanu, creatoarea brand-ului Lyria – povestea ta pictată, un brand pe care eu l-am descoperit întâmplător pe Instagram. Armina este la bază arhitect, iar proiectul ei de succes, Lyria, este o marcă de poşete pictate original, care pe mine m-au fascinat.

 

lyria

 

 

Victoria Deliu: Ce înseamnă „Lyria – povestea ta pictată” în 3 cuvinte?

Armina Popeanu: Poveste, pasiunie, creativitate (și ambiție! Muncă și ambiție).

 

V.D.: Dar în mai multe cuvinte? Şi de ce numele „Lyria”?

A.P.: Lyria este despre strălucirea și sofisticarea de care fiecare femeie are nevoie în fiecare zi. Despre povești pictate manual pe piele naturală, suprapuneri și alăturari de texturi speciale, accesorii glam precum paitele sau unele sofisticate precum perle, pene sau volane. Geanta a fost mereu accesoriul preferat al femeii. Întreaga filosofie Lyria se bazează pe felul în care acest accesoriu, geanta, poate vorbi despre personalitatea femeii care îl poartă. O geantă devine astfel dintr-o piesă practică, necesară, un accesoriu esențial, iubit și prețuit.

 

V.D.: Cum ţi-a venit ideea acestui brand?

A.P.: La sfarșitul anului 6, înainte de a termina Arhitectura, știam că nu mă voi imagina într-un birou de arhitectură, cu un job în proiectare, dar în același timp știam că arhitectura mi-a deschis multe orizonturi în industrii creative. Așa că, am dat curs activității mele pe care toate prietenele și membrele familiei o apreciau deja și mi-am transformat pasiunea într-un mic business. Mi-am vândut motorul și am investit toți banii în genți.

 

lyria

 

V.D.: La cât timp de la demararea proiectului s-a transformat acesta într-o afacere ( profitabilă )?

A.P.: Mi-am dat seama după scurtă vreme că e un business fain, care aduce multă satisfacție. Luam contact direct cu clienții, livram toate comenzile din București personal sau vedeam reacțiile lor la târguri și acest lucru era foarte important pentru un business mic, la început. Este problema cu care majoritatea designerilor se confruntă, nu știu ce vrea publicul lor. La un an de când am pus bazele Lyria, am achiziționat fabrica noastră, unde producem toate gențile și accesoriile.

 

V.D.: Care au fost dificultățile pe care le-ai întâmpinat până acum şi cum le-ai depăşit?

A.P.: Provocarea de care mă izbesc în fiecare zi este lipsa forței de muncă. Încă fac eforturi pentru a o depăși.

 

V.D.: Ai brand-uri preferate de accesorii? Dacă da, numeşte-ne câteva. 🙂

A.P.: Îmi place viziunea lui Karl Lagerfeld și îl urmăresc pe el ca designer, apreciez viziunile diferite pe care le are la Chanel, Fendi și brand-ul lui, Prada, are de asemenea un cuvânt de spus pe piața accesoriilor. Din România apreciez creația și evoluția în industrie a Otiliei Flonta.

 

V.D.: De unde te inspiri pentru modele?

A.P.: Inspirația vine din orice, atunci când nu te aștepți. Călătorii, un film, o conferință, un eveniment sau diverse situații. Știu că o idee este bună atunci când ea îmi revine, nu port un carnețel de idei tot timpul cu mine.

 

lyria

 

V.D.: Ce vrei să transmiți prin acest tip de accesorii? 

A.P.: Vreau să încurajez femeile mature, care au un stil bine definit, să se diferențieze. Să renunțe la unformă în favoarea stilului lor propriu și să nu le fie teamă să se afișeze.

 

V.D.: De ce ar purta femeile din România genți marca Lyria?

A.P.: Pentru că se regăsesc în poveștile Lyria, fie că este vorba de o poveste pictată sau vor să se simtă speciale și sofisticate în fiecare zi.

 

V.D.: Ai planuri de viitor? Vrei să îţi extinzi brand-ul, să diversifici oferta?

A.P.: Avem în plan lansarea unei noi colecții capsulă, colecție de povești pictate. Dar cel mai important: vrem să lansăm o nouă linie de accesorii – pantofii. Chiar acum sunt câteva mostre în teste.

 

V.D.: Un ultim gând pentru cititorii noştri…

A.P.: Le doresc să renunțe la uniformă, să își identifice stilul și să nu le fie frică se îl afișeze.

 

lyria

 

Pe Armina cu ale sale poşete pictate Lyria o găsim pe site, pe Facebook sau pe Instagram. Dragă Armina, îţi mulţumesc pentru interviu şi îţi doresc mult succes în continuare în a bucura femeile din România. 🙂

 

„You never know if you never try…”

Pe foarte curând,

Victoria


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *