ana flavia stancu

Oameni frumoşi – Ana Flavia Stancu

Bună tuturor!

A venit momentul să vă prezint alt om frumos, pe care l-am cunoscut personal în martie, la Bucureşti, când a fost şi singura dată în care l-am văzut. Însă povestea, pe care mintea şi mâinile acestei persoane o spun, a călătorit cu mine peste tot de atunci şi şi-a lăsat amprenta atât asupra mea, cât şi asupra celor cu care m-am întâlnit. Această poveste a trezit curiozităţi, a stârnit admiraţii, a creat simpatii şi toate acestea m-au determinat să v-o prezint astăzi pe Ana Flavia Stancu, tânăra care se află în spatele poveştii. Iar povestea ei este despre bijuterii. 🙂

 

Victoria Deliu: Cine este Ana Flavia Stancu în 3 cuvinte?
Ana Flavia Stancu: Creativă, perfecționistă, perseverentă.

ana flavia stancu

V.D.: Cum ți-a venit ideea de a crea bijuterii?
A.F.S.: De mică am fost pasionată de artă, aşa că am urmat Liceul de Artă „Octav Bancilă” Iaşi, secția Sculptură decorativă, Facultatea de Artă Decorativă şi Design „George Enescu” Iaşi, secția Ceramică, iar apoi Masteratul în Ceramică la Universitatea Națională de Artă Bucureşti. În acest timp am creat obiecte decorative pentru interior şi exterior, pe care le expuneam la diverse expoziții de artă, unde veneau în general persoane avizate şi atrase de acest domeniu. Atunci am simțit nevoia să fac şi lucruri accesibile publicului iubitor de frumos şi m-am axat pe crearea bijuteriilor. Materialul pe care îl folosesc este lutul polimeric, o pastă specială pentru modelaj, care se întăreşte prin coacere la cuptor. Pot spune că tehnicile pe care le-am studiat în liceu şi în facultate m-au ajutat să îmi pot crea un stil propriu, diferit de ce exista până atunci pe piața handmade.
V.D.: Ce poveste spun bijuteriile tale?
A.F.S.: Am bijuterii variate, începând de la coliere cu simboluri, până la dulciuri în miniatură. Fiecare produs poartă amprenta imaginației şi gândirii mele. Imaginez cum fiecare bijuterie reprezintă, pentru persoana care o poartă, o semnificație, ceva ascuns din sufletul ei.

ana flavia stancu

 

 

ana flavia stancu

ana flavia stancu

V.D.: Care este inspirația ta atunci când dai naştere accesoriilor?
A.F.S.: Mă inspir din tot ce mă înconjoară, sunt atrasă de frumos si asta vreau să exprim şi în bijuteriile mele. Bineînţeles că sunt atentă şi la cererea publicului, unele persoane preferă bijuteriile mai simple, în culori neutre, altele dimpotrivă, sunt atrase de cele colorate şi amuzante. Aşa că încerc să am produse pentru toate vârstele şi dorințele.

ana flavia stancu

V.D.: De ce bijuterii care merg spre… zona culinară? 
A.F.S.: Acesta este un domeniu care m-a pasionat de când eram mică şi mi se pare incredibil că am ajuns să fac acum exact ceea ce visam atunci. Îmi amintesc cum mi-am păcălit învățătoarea cu o felie de tort în mărime naturală, lucrată din lut şi pictată. Nu îi pot uita reacția, atunci când a încercat să o mănânce! Vacanțele de vară le petreceam la bunica şi încă de la vârsta de 5 ani am descoperit o lume nouă de forme şi culori. Sculptam în săpun sau lemn şi modelam din lut tot felul de figurine. Torturile şi prăjiturile în miniatură erau lucrările mele preferate. Îmi aşezam creaţiile pe o măsuță şi apoi le vindeam unor clienți imaginari. Acum totul este realitate! După ce am terminat masteratul, am început să lucrez din nou la miniaturi, îmbunătăţindu-mi tehnicile. Fiind o fire perfecționistă, această categorie de produse este cea care îmi stimulează cel mai mult creativitatea. Multe persoane mă întreabă cum le pot face atât de realiste, dar răspunsul este simplu: multă răbdare şi pasiune.

ana flavia stancu

 

ana flavia stancu

V.D.: Cum arată cumpărătorii ( sau cumpărătoarele ) tale? Ce fel de persoane sunt? 
A.F.S.: Având în vedere că de trei ani sunt expozant permanent la un târg handmade în Centrul Vechi din Bucureşti, am interacționat cu persoane de toate vârstele, din toate colțurile lumii. Mă simt împlinită când văd bucurie pe fețele lor, atunci când aleg daruri pentru cei dragi.
ana flavia stancu
ana flavia stancu
V.D.: Când a început brand-ul tău să fie profitabil şi de ce ar trebui ca femeile din România să-l cunoască? 
A.F.S.: Am început să câştig bani din handmade încă de la prima ediție de târg (Expo Bazar Art – 2014), când aveam puține produse. Asta m-a stimulat şi am început să creez bijuterii din ce în ce mai variate şi am ajuns la un venit lunar de care sunt mai mult decât mulțumită. Pentru mine, rețeta succesului este simplă – cu cât muncesc mai mult, cu atât câştig mai mult. Nu aş numi-o chiar „muncă”, pentru că mă simt ca într-o vacanță continuă: atunci când creez sunt cu adevărat împlinită. Consider că femeile din România ar trebui să mă cunoască, pentru că fac ceva diferit de restul bijuteriilor din acelaşi material ( asta mi se spune zilnic la târg ). Dacă doresc să iasă în evidență şi să fie admirate, cu siguranță trebuie să poarte bijuterii FlaviArt Creations.

ana flavia stancu

V.D.: Ce sfaturi ai pentru persoanele care vor să se apuce de handmade?
A.F.S.: În primul rând, să nu renunțe niciodată, indiferent cât de greu ar părea începutul. Să îşi creeze propriul stil, să aducă ceva nou şi cu siguranță vor avea succes. Este foarte important să faci ceea ce îți place, pentru că doar aşa poți fi cu adevărat fericit.

ana flavia stancu

V.D.: Ai planuri pentru viitor? Ai vrea să îți extinzi brand-ul? 
A.F.S.: Deocamdată sunt foarte mulţumită de stadiul în care mă aflu, dar pe viitor îmi doresc un magazin al meu (în cazul în care nu va mai exista târgul la care expun acum).

ana flavia stancu

 

ana flavia stancu

 

ana flavia stancu

 

V.D.: Unde o găsim pe Flavia Stancu? 
A.F.S.: Îmi puteți găsi produsele la târgul permanent Expo Bazar Art la Palatul Camerei de Comerț din Centrul Vechi, Bucureşti ( Str. Ion Ghica nr. 4 ), zilnic între orele 10:00-20:00 sau online pe Facebook: fb.com/flaviart.creations şi Instagram: instagram.com/flaviart.creations.
Flavia, îţi mulţumesc mult pentru interviu şi pentru frumuseţea pe care o aduci ţinutelor noastre! 🙂
Acum, fie vorba între noi, preferatele mele sunt bijuteriile „din domeniul culinar”. 😀 Îmi plac, pentru că sunt neobişnuite, pentru că pot scoate din tipare un outfit şi pentru că vorbesc despre a îndrăzni şi a avea curajul să fii cine eşti de fapt. În momentele mele de excentricitate, le-aş mânca le-aş purta pe toate. :))
Închei, lăsându-vă în compania pieselor de artă create de Flavia, pe care le am eu:

 

ana flavia stancu

 

ana flavia stancu

 

 

 

„You never know if you never try…”

Pe mâine,

Victoria


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *