1-7

O altă lansare de carte…

Bună!

Astăzi am să depăşesc puţin sfera fashion-ului sau a frumuseţii exterioare şi am să vă vorbesc despre un eveniment tare drag mie, care s-a petrecut acum mai bine de patru luni ( uuii, ce zboară timpul! ), mai exact pe 1 aprilie.

Nu, nu a fost vorba de nicio farsă, nu a reuşit să mă păcălească nimeni! ( hi, hi, hi! -> sunt mândră de mine uneori… ) Pe 1 aprilie 2015, la mall-ul din Craiova, Electroputere Parc, la librăria Diverta, a avut loc lansarea romanului „40 de zile”, semnat Chris Simion. Dacă nu ştiţi cine este Chris Simion, puteţi afla aici.

Lansarea de carte a autoarei a fost cu atât mai inedită şi mai fascinantă, cu cât a făcut parte din turneul desfăşurat timp de patruzeci de zile, în patruzeci de oraşe ale ţării, fiecare zi fiind rezervată unei întâlniri cu cititorii dintr-un oraş anume. Şi, da, ce pot să spun?! A fost extraordinar că a ajuns şi în Craiova! Ne mai culturalizăm şi noi puţin, zic…

M-a frapat această lansare prin viziunea scriitoarei, şi anume: interacţiunea cu noi, ulteriorii cititori. Nu a venit, pur şi simplu, în faţa noastră şi ne-a sortit ascultării unui monolog de prezentare a cărţii, ci a vorbit liber şi sincer cu noi, a răspuns întrebărilor noastre şi a creat o atmosferă memorabilă, în care a tronat prietenia care se legase ( deja! ) între sufletele ( şi minţile ) noastre.

În ceea ce o priveşte pe Chris Simion… ei bine, ea m-a impresionat prin… simplitate. A avut o ţinută casual: blugi şi o bluză albă. ( fac o paranteză aici, după câte se vede: mă simt nevoită să vă mărturisesc că nu este tocmai genul meu de outfit pentru o lansare de carte, adică pentru un eveniment cultural. Eu, cu „zvâcurile” mele de mică fashionistă şi „Little Lady” ce sunt, prefer oricând o îmbrăcăminte elegantă, feminină, prin care să arăt şi să impun respect, dar mai ales la un astfel de eveniment! ) Însă ceea ce vreau să înţelegeţi este că autoarea romanului „40 de zile” se defineşte chiar ea prin simplitate. De exemplu, atunci când am întrebat-o de ce a optat pentru o copertă alb-negru, mi-a răspuns: „Îmi plac simplitatea, modestia şi nu am vrut să evidenţiez exteriorul, ci interiorul omului.” ( deşi nu veţi putea observa în fotografiile ce urmează, ochii săi sunt albaştri… au acea nuanţă de albastru care te înalţă în cele mai intangibile lumi ale fiinţei umane. )

Despre carte nu am să vă spun prea multe, fiindcă mi-ar face mare plăcere să o citiţi chiar voi, nu de alta, dar v-ar putea face vacanţa mai relaxantă! Ba da, şi de alta: este un roman profund, prin modestia relatării şi a poveştii de viaţă ( aici chiar se aplică citatul „Less is more” ), o reală invitaţie către autocunoaştere şi către autoevaluarea sufletelor voastre.

Şi, acum, prea aşteptatul moment al „evenimentului în fotografii”:

 

 

Momentul în care primeam autograful scriitoarei!!! ( à propos,
 ador acel pardesiu de la FALLÉ.)

 

 

 

 Aici este preţiosul autograf! Ieeei! Scrie:
„şi pentru Victoria Maria,
Îndrăzneşte să mergi pe drumul spre frumos.
Cu sufletul,
Chris Simion
1 Aprilie 2015
Craiova”
 
 
Am credinţa că, începând proiectul acestui blog, momentan mititel ( dar drăgălaş, nu? 😀 ), am pornit „pe drumul spre frumos”. Sper să îmi fiţi alături!
 Acum, haide! Fuguţa spre librării şi procuraţi-vă cartea!
„You never know if you never try…” 
 
Lectură plăcută,
Victoria-cea-un-pic-nostalgică
   

Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *