iupiii-2

Mă urmaţi la o călătorie prin Univers?

Ce mai faceţi, oameni buni? Cum vă mai e viaţa acum, înainte de Crăciun? Aţi fost cuminţi, vine Moşul la voi şi anul ăsta? Că tot veni vorba de asta, tocmai mi-am dat seama că acesta va fi primul Crăciun de când mi-am făcut blogul, primul Crăciun din viaţa mea de „Little Lady” şi nu ştiu despre voi, dar pe mine mă entuziasmează un pic ideea, fiindcă îmi dau seama că am făcut şi lucruri drăguţe anul ăsta.
Trecând la ale noastre, astăzi vă spun nimic altceva decât… Bun Venit în Cosmos! 🙂

 

 Am făcut duminică o vizită la Muzeul Olteniei, la Secţia de Ştiinţe ale Naturii şi, mai precis, la expoziţia numită „Universul şi Sistemul nostru Solar”. Sinceră să fiu, această expoziţie mi-a atras atenţia încă de anul trecut – de când lansarea mea de carte a avut loc la Muzeul Olteniei – şi după ce am început să fac shooting-uri şi să promovez, astfel, diverse, m-am gândit că o şedinţă foto aici ar fi chiar magică şi poate v-ar trezi curiozitatea pentru această instituţie din oraşul nostru. 😀
Aşadar, daţi-mi voie să vă invit într-o lume plină de culoare şi de informaţie, într-o lume care ne e, practic, inaccesibilă, dar pe care oamenii dedicaţi care lucrează la muzeu au făcut-o accesibilă pentru noi toţi, UNIVERSUL:

 

 Pentru câteva clipe am crezut că pot ţine Pământul „sub control”. Apoi, lucrurile au degenerat. :))

 

 

 Aici puteţi să observaţi constelaţiile. Şi… să chemaţi pe cineva care să vă citească în stele, eventual :))

 

 Ei bine, da, am trăit s-o văd şi pe asta! Little Lady citind despre spaţiul cosmic. De fapt, ce nu ştiţi voi despre mine e că una dintre primele mele pasiuni care au durat până azi este astronomia. 😀

 

 Mi-am făcut prieteni noi. :)) De exemplu, el e primul om care a călcat pe Lună, adică Neil Armstrong. Sau, în fine, manechinul care îl întruchipează.

 

 „Oare dacă apăs pe butonul roşu ce se întâmplă?” :))

 

 Recunosc, recunosc, poate nu îmi meritam locul între aceste două minţi strălucite, Newton şi Copernicus, dar într-o zi trebuia să apară şi o prezenţă feminină între aceşti domni veritabili, nu? Să zicem că doar am grăbit puţin lucrurile. :))
 Aici este reala atracţie a întregii expoziţii. Dacă tot ce aţi văzut până acum înseamnă machete, manechine, adică dacă totul este artificial, ei bine, aceste trei bucăţi provin dintr-un meteorit cât se poate de adevărat, care a căzut pe 27 aprilie 1927 la Sopot, în judeţul Dolj.
 Vestimentaţie: H&M
Fotografii realizate de Ana Popa, la Muzeul Olteniei
Expoziţia a fost inaugurată în decembrie 2012, împlinind anul acesta trei ani – timp în care s-a bucurat de vizitatori de toate vârstele. Ce nu v-am spus şi ar trebui să ştiţi e că în cadrul expoziţiei se află un Planetarium, unde puteţi viziona cinci spectacole despre univers şi vi le recomand cu drag, fiindcă sunt interesante şi foarte bine realizate.
Proiectul a fost concretizat în colaborare cu echipa franceză RSA Cosmos din Saint-Etienne, care este a doua cea mai bună firmă producătoare de planetarii din Europa, după firma germană, Carl Zeiss, deci aveţi în faţa voastră… calitate. De asemenea, proiectul a fost coordonat de doamna muzeograf Doctor Olivia Cioboiu, căreia aş vrea să îi mulţumesc pe această cale pentru că mi-a permis să promovez această secţiune a muzeului pe blogul meu. Este o onoare pentru mine. 🙂
Deşi Craiova nu se află pe lista restrânsă a oraşelor care candidează la titlul de capitală culturală europeană pentru anul 2021, eu nu am să mă opresc din a promova frumuseţea, de toate felurile, care există în acest oraş. Fiindcă ar fi indicat să înţelegem că, pentru a evolua şi pentru a ne dezvolta cu adevărat, trebuie să încurajăm şi să aducem un strop de pozitiv locului în care trăim, oricând, nu numai când este vorba de o campanie sau de un proiect de amploare.
Şi acum, să vedem cele trei motive pentru care ar trebui să cunoaşteţi şi voi această expoziţie:

 

  • pentru că vă puteţi „juca” cu planetele, fascinaţi ca nişte copi; în perioada Crăciunului, mai ales, e bine să redevenim copii, aşa-i? Iată că prin această expoziţie puteţi face lucrul ăsta;
  • pentru că vă veţi îmbogăţi cultura generală, răspunzându-vă la întrebări precum: care-i treaba cu constelaţiile?, cum a evoluat Universul?, din ce e format Sistemul Solar?, cine au fost cei care au schimbat vechile concepţii despre spaţiul cosmic? etc. etc. etc.  Oricum, expoziţia e bogată şi din punct de vedere vizual, aşa că nu o să vă plictisiţi;
  • pentru că puteţi viziona oricare dintre cele cinci spectacole ( sau chiar pe toate! 😀 ) în Planetarium şi veţi rămâne plăcut impresionaţi că există aşa ceva şi în Craiova; ieeeii!

 

***Mărturisile fashionistei: nu, eu cea fashionistă nu putea lipsi nici din cadrul acesta, pentru că trebuie să vă spun care este obsesia mea de iarna asta: exaaact, aţi ghicit deja, e rochia mea verde, elegantă şi de efect pe care am purtat-o duminică. Nu e adorabilă? Chiar te simţi invincibilă când o porţi. Sau… poate te simţi aşa, fiindcă eşti cu adevărat! :))
Pun punct acestui articol mulţumindu-i Anei Popa pentru contribuţia ei indispensabilă, în materie de fotografii. 🙂
Voi să rămâneţi cuminţi în continuare, pentru că altfel, îi spun chiar eu Moşului să nu vă mai viziteze. Da, pot să fac şi aşa ceva! :)) Şiiii, bineînţeles, mergeţi la Muzeul Olteniei şi relaxaţi-vă printre atâtea şi atâtea noţiuni şi imagini deosebite. Merită. Pe bune.
„You never know if you never try…” 
Fiţi steluţe şi oameni de zăpadă magici,
Victoria-the-Universe-lover 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *