haina

Haina îl face pe om, dar cine face haina?

Hei, hei, dragă lume!

La întrebarea de mai sus ni se va răspunde luni, pe 14 noiembrie, la Colegiul Naţional Foarte Bun „Fraţii Buzeşti”. Dar staţi să o iau totuşi cu începutul. Of, începuturile astea! :))

Atunci când minunata Andrada Băleanu m-a invitat la proiecţia filmului „Out of fashion” din cadrul clubului de film documentar, înfiinţat de CNFB în parteneriat cu One World Romania la Şcoală, despre care vă vorbeam exact aici, am ştiut că e de mine. Clar. Fără doar şi poate. Fără putinţă de tăgadă. 😀 De ce? Fiindcă cele două laturi ale mele – cea de cinefilă şi cea de fashionistă – se vor îmbina într-un mod desăvârşit. Nici că se putea mai bine, cum s-ar zice! 🙂 Însă atunci când Andrada mi-a zis şi de atelierul de reciclare creativă care va avea loc după film, am stat o clipă locului – ceea ce rar se întâmplă în ultima vreme – şi m-am întrebat: e real, e chiar real ce se întâmplă pe-aici, pe meleagurile noastre buzeştene? Ei bine, este. Şi tocmai de-asta vă zic şi vouă.

Îmi plac oamenii creativi, oamenii cu iniţiativă şi, în general, oamenii care ştiu ce caută pe lumea asta. Şi îmi plac, implicit, şi proiectele cărora ei le dau naştere. Se pare că cei de la One World Romania la Şcoală sunt astfel de oameni. Iar Luna.doc este proiectul lor – proiect în cadrul căruia, timp de o lună, rulează filme documentare în licee. Anul ăsta, e a treia ediţie de Luna.doc, iar tema ei este reciclarea creativă a materialelor considerate nefolositoare.

Partea demenţială este că şi Sonia Constantinescu, şi Anca Miron ( de la Retro Future, un studio de design din Bucureşti ) sunt acel gen de oameni care îmi plac mie: au creativitate şi iniţiativă. Ele ne vor lumina în atelierul care va avea loc după film şi pe care abia îl aştept. ( nu cred că vă miră că o fashionistă ca mine are o sumedenie de haine gata de reciclat. Creativ. 😉 )

Dacă încă vi se pare că nu aveţi niciun motiv pentru care să veniţi luni, când o să ne jucăm de-a… haina :)), vă zic eu 7:

 

  • Pentru că e o modalitate extraordinară de educaţie nonformală, exact aşa cum ne-am dori cu toţii să fie şi învăţământul de masă. 🙂 Adică, dacă tot ne plângem că sistemul de învăţământ din România e la pământ – în toate felurile posibile – cred că ar trebui să profităm din plin de aceste ocazii. Eu am s-o fac.

 

  • Pentru că vă veţi dezvolta creativitatea în cel mai concret mod cu putinţă.

 

  • Pentru că pare un joc, dar se întâmplă chestiuni cât se poate de serioase, pe teme cât se poate de serioase. 😉

 

  • Pentru că nu trebuie să iubiţi haina, pe mine sau pe Andrada, ca să veniţi :)), ci sunt necesare doar un spirit jucăuş şi un interes cât de mic în dezvoltarea propriei persoane.

 

  • Pentru motto-ul ediţiei de anul acesta: „Cycle. Recycle. Upcycle„.

 

  • Pentru că poţi să vii cu prietenii. 🙂 🙂 🙂

 

  • V-am zis că participarea e gratuită şi că nici măcar nu trebuie să fiţi de la CNFB ca să veniţi? :)) Tot ce trebuie să faceţi este să vă doriţi, să completaţi formularul de aici şi să… zâmbiţi apoi, convinşi că aţi luat cea mai la modă decizie. :))

 

 

Haina îl face pe om, aşa se spune. Dar cine face haina, la urma urmelor? Mai jos, eu, căutând în zare răspunsul. :))

 

haina

 

Nu vă faceţi griji. Am să îl găsesc luni, 14 noiembrie, de la ora 12.30, la CNFB. Alături de voi, desigur.

 

„You never know if you never try…”

Pe luuuuni,

Victoria-care-încă-nu-ştie-cine-face-haina

P.S.: Mai multe detalii despre ce facem luni, aici.

 

 

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *