frumuseţea-dezamăgirii

Frumuseţea… dezamăgirii?

Dragă lume,

Ştiţi că împărtăşesc cu voi gândurile mele, iar de data asta ţin să vă dau câteva sfaturi… cât se poate de oneste. În materie de ce? În materie de a fi, pur şi simplu.

Prima dată vin cu o întrebare: când vi s-a întâmplat ultima dată să nu vedeţi? Şi nu la propriu, ci la figurat, ca să fim înţeleşi din start. Mie mi s-a întâmplat destul de recent. Ştiţi? E ca atunci când intri pe fugă într-o încăpere şi nu vrei să aprinzi lumina – că doar iei ceva de-acolo şi apoi ieşi repede – şi te loveşti de un scaun, să zicem. Da, pe moment poate fi puţin dureros, dar pe termen lung este mai mult dezamăgitor. Eşti dezamăgit de tine, pentru că te-ai încăpăţânat să nu aprinzi lumina… În fine, exagerez, dar aţi prins ideea. 😉

Ultima mea revelaţie nu a fost una neapărat veselă. Dar şi lucrurile mai puţin fericite au frumuseţea lor, fiţi siguri de asta. Cred că am cunoscut frumuseţea dezamăgirii, într-o formă splendidă. :))

N-am să detaliez, nu are nicio relevanţă subiectul în sine pentru voi. Am să vă zic doar o scurtă, scurtă poveste…

Drumul succesului poate fi presărat cu surprize. Categoric, munca şi implicarea necesare pentru a ajunge acolo, în vârf, pe culmea reuşitei nu sunt surprize pentru nimeni.

 

frumuseţea-dezamăgirii

 

Ei bine, în timp ce voi sunteţi preocupaţi de chestiuni serioase, în timp ce sunteţi concentraţi pe „a ieşi bine pentru toţi”, vor exista poate persoane care vor profita de asta. De ce vor profita, mai exact? De neatenţia voastră… Că doar nu puteţi să fiţi atenţi în zece părţi. Nu prea semănaţi cu Napoleon. :))

Vă spun de pe-acum! Să vă feriţi de persoanele astea. Nu sunt pentru voi. Şi nici voi nu sunteţi pentru ele. E vorba de acele persoane care vor încerca să meşterească ceva pe la spatele vostru, deşi, da, sunt convinsă, voi nu aţi făcut niciodată nimic pe la spatele lor. Pentru că aşa sunteţi voi, oameni buni şi cinstiţi, sinceri şi inimoşi. Se pare că persoanele în cauză, care vor încerca să vă joace pe la spate, nu sunt deloc aşa. Şi tocmai de-asta zic că nu sunt pentru voi.

 

frumuseţea-dezamăgirii

 

Când veţi afla, într-un final, ce au făcut, veţi închide ochii şi veţi izbucni în râs. „Nu e posibil”, vă veţi spune. „Îi cunosc pe oamenii ăştia şi chiar nu ar face ceva de genul ăsta!”.

 

frumuseţea-dezamăgirii

 

Şi apoi veţi sta două clipe pe gânduri. „Oare chiar îi cunosc pe oamenii ăştia?”, vă veţi întreba în cele din urmă. „Oare chiar nu ar fi în stare să facă ei aşa ceva sau eu nu aş fi în stare să fac asta?”… Când veţi reevalua situaţia, vă veţi da seama că totul, absolut totul joacă în favoarea comportamentului/atitudinii/faptelor lor. Adică, da, v-aţi înşelat. Adică, da, chiar ar fi în stare să facă asta. Adică nu, nu îi cunoaşteţi cu adevărat. E dureros pe moment, nu? Posibil. Dar e o dezamăgire pe termen lung. Şi, pentru că sunteţi exigenţi cu voi, în primă instanţă, veţi fi dezamăgiţi chiar de voi înşivă, că nu v-aţi dat seama mai devreme.

Dar apoi, veţi realiza că v-a scăpat ceva. Ceva esenţial, crucial, indispensabil. Chiar dacă vi s-a întâmplat ceva nu tocmai îmbucurător, chiar dacă încă nu sunteţi specialişti în cunoscutul oamenilor, chiar dacă nu aţi văzut păţania, au făcut-o alţii pentru voi. Alţii v-au transformat neplăcerea în fericire, deschizându-vă ochii, alţii se pricep totuşi mai bine la a citi oamenii şi alţii au văzut întâmplarea, alţii şi-au dat seama de ea. Iar acei „alţii” sunt oameni la care probabil nu vă aşteptaţi, sunt oameni care au fost mereu acolo pentru voi, în mod tăinuit, poate, iar voi i-aţi văzut abia acum, sunt oameni care, cum au descoperit problema, v-au spus imediat despre ea şi, în final, sunt oamenii care vă iubesc. Sau care vă vor măcar binele. Dar dacă a vrea binele cuiva nu înseamnă a-l iubi, atunci ce mai e iubirea? Ştiu, când veţi atinge etapa asta, veţi râde de bucurie şi de recunoştinţă.

 

frumuseţea-dezamăgirii

 

Ar trebui să le mulţumiţi oamenilor acelora care au fost acolo pentru voi. Oamenilor acelora care vă respectă, care au coloană vertebrală, care v-au ţinut spatele, când voi nici nu ştiaţi ce se întâmplă. Cred că lumea noastră e un loc mai bun datorită acestor oameni. 🙂

În fond, ei v-au învăţat frumuseţea dezamăgirii, iar acum v-o mărturisesc şi eu. Ştiţi care e aceea? Că de-acum încolo nu vă veţi mai lăsa amăgiţi.

 

frumuseţea-dezamăgirii

Fotografii realizate de Gabriel Grigore

„You never know if you never try…”

Să fiţi iubiţi,

Victoria

 

 

 

 

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *