2carti-1

Când Deliu Victoria a devenit Victoria Deliu

 

  

     Realitatea nu ne dă voie, dar eu am să îmi permit aici să dau timpul cu trei luni înainte de primul shooting şi să vă povestesc ce s-a întâmplat atunci în viaţa unei „Little Lady”. ( da, în viaţa mea, v-aţi prins )
     „E prea tânără ca să aibă un astfel de blog, cu astfel de articole”, poate se va găsi cineva să spună despre mine… Dar lucrurile măreţe trebuie începute devreme ( pentru a deveni, ulterior, măreţe ), iar cea mai bună dovadă în acest sens este dubla mea lansare de carte, care a avut loc în decembrie 2014.
     Pentru că a fost visul copilăriei mele, pentru că am avut suficientă imaginaţie şi pentru că am cunoscut oameni care m-au inspirat, în adevăratul sens al cuvântului, am dat naştere primelor două romane, intitulate „Petale de trandafir” şi „Îngerii s-au născut la Meersburg”.

 

     Cel dintâi, de aventură, finalizat la doisprezece ani, iar cel de-al doilea, de dragoste ( şi mult mai complex ), încheiat doi ani mai târziu…
     Îmi amintesc astăzi de acea zi, nu pretenţioasă, ci emoţionantă, acea zi din decembrie, care avea să cristalizeze în timp lansarea mea de carte.
      Povestea ei este, de fapt, a mea şi a început ca o idee a unei fetiţe de doisprezece ani, ajungând, în final, să se concretizeze. Bineînţeles, primii care au aflat de pasiunea mea pentru scris au fost părinţii, dar cea care mi-a dezvoltat-o a fost doamna profesoară de limba română, Rebeca Barbu, căreia îi rămân veşnic recunoscătoare.
     Atunci când ai un asemenea mentor, colaborarea cu o editură de calitate devine posibilă, iar visul din copilărie devine… realitate.
     Am cunoscut persoane de specialitate care m-au iniţiat în domeniu, am stat de vorbă cu scriitori şi critici literari recunoscuţi şi, ca o norocoasă, am beneficiat de sprijinul familiei, căreia îi mulţumesc încă o dată, pentru că a făcut totul ca să mă vadă cu romanele în mână.
     Muzeul Olteniei din Craiova, o instituţie tot mai apreciată din oraşul meu, a fost locaţia în care evenimentul s-a desfăşurat, sub găzduirea doamnei muzeograf Doctor Olivia Cioboiu, căreia îi mulţumesc pentru amabilitate.
    Cum e o astfel de lansare? O lansare de debut este mereu despre oameni, visuri împlinite şi speranţe pentru promiţătorul viitor, aşternut la orizont.
     Este despre tine, omul fericit din spatele cărţilor.

Şi despre al tău discurs, în cadrul căruia, contrar aparenţelor, nu te strâmbai în faţa publicului:

   Sau… despre bucuria absolut sinceră a unui copil care te admiră şi „te iubeşte până la norii din soare”:
     În acelaşi timp, lansarea vizează şi prieteni din copilărie care sunt fericiţi să fie alături de tine… când tu eşti fericită:
     Şi nu în ultimul rând, o lansare de debut înseamnă succes, iar succesul poate aduce, după sine, interviuri şi pagini ale revistelor care îţi aparţin…
     Am scris aceste cărţi, pentru că aşa am simţit (acesta este cel mai sincer şi cel mai simplu motiv, ce-i drept), pentru că voiam să eliberez din mine şi să împărtăşesc cu cei din jurul meu ceea ce trăisem.
     De ce ai putea să scrii o carte? Pentru şi datorită oamenilor, ca să le mulţumeşti unora şi să te apropii de alţii, ca să dezvolţi interconexiuni cu suflete nobile şi ca să eternizezi ceea ce nu ai vrea să pierzi niciodată. Pentru că, pur şi simplu, e fabulos şi demn de o Lady, fie ea şi la începutul drumului. 🙂
   Celor ( tineri ) care plănuiesc să scrie şi să publice le-aş recomanda să aibă curaj şi încredere, fiindcă atunci când îndrăzneşti şi crezi, reuşeşti.
     Ca şi concluzie, nu am să menţionez decât un citat, aparţinând lui Andrei Pleşu: „Cărţile sunt felul oamenilor de a avea aripi ca îngerii”.
„You never know if you never try…”


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *