diplomeedit-1

Când v-aţi îndeplinit ultima oară un vis?

Bună tuturor!Dacă mă întrebaţi pe mine, vă răspund: acum mai puţin de o săptămână. 🙂 Şi acel vis s-a numit… Olimpiada Naţională de Limba Germană Modernă. 😀

Lucian Blaga a zis la un moment dat: „Poţi dori ceva atât de chinuitor şi de tare, încât îndeplinindu-ţi-se, nu te mai bucuri: te-a costat prea mult suflet”. Uneori, poate oamenii rezonează cu adevărul acestui citat, însă nu a fost şi cazul meu. Ce vreau să zic? Eu m-am bucurat, dragii mei, şi încă intens. M-am bucurat, deşi şi pe mine această experienţă – sau această reuşită – „m-a costat destul suflet”.
Îmi doream încă din clasa a VII – a să ajung unde am ajuns acum. Şi în aceşti ultimi doi ani, vă mărturisesc sincer, s-au întâmplat destule în viaţa mea, pe toate planurile, dar nu am renunţat niciun moment. Cred că dacă aş fi renunţat, nu aş mai fi fost eu.
Am crezut în mine şi am muncit pentru mine. Şi prin succesul care a venit ulterior nu vreau să fac nimic altceva decât să vă inspir şi pe voi, să vă demonstrez că puteţi, să vă spun că dacă eu am reuşit, oricine poate reuşi şi că pentru dorinţele pe care ţi le cultivi în tine însuţi, totul devine posibil.
Dar cred că îndeplinirea unui vis înseamnă mult mai mult de atât. Cred că e o sumă de lucruri ( că, de, sunt la mate-info şi mă conformez, cică :)) ), în care fiecare termen e indispensabil, aşa cum e, de altfel, şi în matematică.
Nu cred că un vis îndeplinit înseamnă doar oamenii potriviţi pe care i-ai avut, la un anumit moment, lângă tine. Cred că înseamnă şi să fii tu însuţi omul potrivit la momentul şi locul potrivite.
Să fii acolo unde consideri că trebuie să fii, plin de curaj şi de seninătate. Şi să fii tu însuţi, să îi dai frâu liber firii tale, fiindcă, altfel, şansele de reuşită se reduc semnificativ. Dacă încerci să fii ca altcineva şi izbuteşti, totuşi, să obţii succes, acel succes nu e al tău, nu îţi aparţine.
Apoi, e vorba şi de a te orienta către oamenii care au aceleaşi pasiuni ca tine şi care să te completeze într-un fel… aproape de perfecţiune.

 

 

Probabil cel mai important element din cadrul îndeplinirii unui vis e să fii fericit, cât poţi tu de fericit, în timp ce faci asta, în timp ce îţi concretizezi idealul. Să fii bucuros că eşti acolo, să savurezi fiecare clipă, să râzi din suflet, să nu existe altceva pe lume ce ţi-ai dori să faci decât ceea ce faci atunci. Să nu-ţi mai pese că erau multe alte variante pe care puteai să le alegi, ci să crezi că ai ales cu sufletul şi că ai ales cel mai bine. Dacă în mintea ta răsună aceste gânduri şi eşti recunoscător că ai ajuns în postura de a-ţi îndeplini visul, nu înţeleg ce ar putea să nu fie bine. 🙂
Da, am adus acasă două premii: premiul I la proba individuală şi premiul III la proba pe echipe şi vă zic sincer că a fost una dintre cele mai intense experienţe din viaţa mea. A fost extraordinară. Genială. Superbă. 😀
Dar… de unde am adus acasă premiile? De la Ploieşti, pentru că acolo s-a desfăşurat. Şi ca să vă fac o mărturisire, trebuie să vă spun că, iniţial, când am aflat că etapa naţională a Olimpiadei de Limba Germană Modernă se va desfăşura la Ploieşti, nu am fost prea încântată ( deşi nu cunoşteam oraşul ), pentru că mi se părea ( şi încă mi se pare, ca s-o spun pe şleau :)) ) că numele acestui oraş nu are o rezonanţă… nemaipomenită.
Însă am înţeles pentru a 1334895 – a oară că aparenţele sunt înşelătoare. Ploieşti este un oraş civilizat, foarte decent şi destul de prietenos. M-au impresionat pistele de biciclişti, curăţenia oraşului, lipsa claxoanelor din momentul în care semaforul se făcea verde şi primul şofer pornea cu o oarecare întârziere şi… m-au mai frapat şi alte mici detalii, pe care nu vi le mai povestesc – să nu adormiţi cumva pe-aici :)) – ci vi le arăt în imagini:

Mi-a plăcut maxim colecţia de fluturi de la Palatul Culturii. Pentru că, ştie toată planeta probabil :)), The Little Lady e obsedată de fluturi. 😀

 

Cam aşa arată unul dintre centrele lor comerciale. E un pic elegant, nu? 😀

 

 Şi să nu uităm nici statuile super simpatice care le înfăţişează pe mam’mare, mamiţica, tanti Miţa şi Dl. Goe… Ah, cea care stă între ele am înţeles că ar fi The Little Lady, care se supranumeşte uneori şi The Goddess. În scopuri strict fashioniste şi… germanice, nu altfel :))
 O cafenea drăgălaşă şi… autentică, fiindcă pe mese se aflau chiar boabe de cafea. 😀 Iubim cafeaua, nu? Eu, cel puţin, da.
 Căsuţa memorabilă şi uimitoare cu iederă.

 

 

 Normal că nu m-a lăsat rece nici tapetul ăsta imperial din garsoniera în care am stat. 😀
Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit, s-au gândit la mine, m-au susţinut şi au crezut că pot să reuşesc. Le mulţumesc pentru că mi-au transmis energia lor pozitivă şi gândurile care mi-au creionat zâmbetul pe buze. Pentru că e clar, şi datorită acestor oameni frumoşi am reuşit. 🙂
În final, vreau să vă urez şi eu Paşte Fericit şi sper să ne bucurăm cu toţii de acest moment de linişte, iubire şi împlinire. Şi fie ca visurile să vi se îndeplinească voi să vă îndepliniţi visurile!
„You never know if you never try…” 
Sărbători pline de bucurii,
Victoria-the-German-Goddess 

Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

2 thoughts on “Când v-aţi îndeplinit ultima oară un vis?

  1. Hristos a înviat!????
    Îmi place mult cum scrii…te cunoscut de la Victor în primul rând, iar în al doilea de la lice;) . Felicitări pentru rezultate!! Cred şi eu că ai atins cotele maxime ale fericirii (sau, în orice caz, pe undeva pe aproape). Îmi place cum spui că trebuie să fim noi, sa dăm frâu liber firii noastre. Şi mie mi se pare că e ceva esențial pentru a te simți liber şi fericit…atunci când nu îți mai pasă de ce cred alții, vei fi şi mai împăcat cu tine. Cu toate astea, eu încă nu am ajuns la acel stadiu, dar mă straduies, înaintez cu paşi mici, dar siguri 🙂 .
    Îmi plac foarte mult pozele,sincer nici eu nu aveam asa o părere bună despre Ploiești, dar în poze chiar arată superb…mai curat şi cochet decât Craiova.
    Te pup! Sărbători fericite alături de cei dragi! :*

    1. Adevărat a înviat! ???? Îți mulțumesc pentru aceste rânduri, contează mult pentru mine. ???? Mă bucur că ți-am adus cumva zâmbetul pe buze prin articolul meu. Sărbători cu bucurii şi ție, Maria! ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *