longhair1-1

Am donat păr copiilor bolnavi de cancer

Aşa cum v-am promis, am să vă povestesc astăzi despre un proiect foarte special pentru mine, un proiect iniţiat în România de câţiva studenţi la Medicină de la Iaşi, în frunte cu Ioana-Maria Andrioaie, coordonatoarea lui.
Acest proiect este, în primul rând, despre umanitate, sensibilitate şi dăruire, despre altruism şi dorinţa de a-i bucura măcar puţin pe alţii. Iar prin „alţii” mă refer la copiii bolnavi de cancer, mititeii cu care soarta nu a fost prea blândă. Şi pentru că soarta nu a fost prea blândă cu ei, tinerii de la Iaşi au luat această iniţiativă şi au creat în ţara noastră acest proiect, la care am participat şi eu, ca voluntar.
Aceasta este, categoric, „vechea mea versiune”. Pe „actuala” o veţi vedea imediat.

De fapt, dacă stau mai bine să mă gândesc ( da, dragilor, şi fashionistele gândesc :)) ), sensibilitatea mea pe acest subiect s-a dezvoltat acum mai bine de un an, în primăvara anului 2014, când am vizitat secţia de oncopediatrie a Spitalului de Urgenţă Nr. 1 din Craiova, în cadrul unui proiect pentru şcoală. Vă mărturisesc sincer că ce mi-a fost dat să văd acolo m-a marcat pentru totdeauna, probabil. Dar să nu mai vorbim despre asta acum, ci despre micul gest pe care l-am făcut joi, care mi-a demonstrat mie însămi că sunt un om bun. Indiferent de părerea oricui şi de imaginea – poate dură – pe care o afişez adesea.
Aşadar, când am auzit de proiectul cu donarea de păr, mi-am zis imediat că vreau să iau parte şi să mă alătur celor care fac bine, aduc bucurii şi schimbă lumea. Dorinţa mi s-a concretizat joi, după câte se poate vedea:

 Spumă! Ieeeii :))

 Ne-am şi distrat un pic. E drăgălaş aşa, cu puţin râs :))

 Asta-s eu în oglindă, când tocmai spuneam „Adio!” celor aproximativ 30 de cm pe care i-am tăiat.
 Asta-s noua eu: şic, French Little Lady like şi mult mai împlinită.

 Codiţa. 😀 şi inelul meu statement, cumpărat recent de la târgul de bijuterii handmade. V-am mai spus că-mi plac astea handmade.

Fotografii realizate de Ana Popa la Melek Beauty Center 
Iată patru motive pentru care toate doamnele şi domnişoarele care îmi citesc blogul – şi cărora le mulţumesc pentru asta! – ar trebui să doneze păr copiilor bolnăviori, ca acestora din urmă să li se confecţioneze peruci:
  • pentru că e un gest nobil şi ne arată ce înseamnă bunătatea şi altruismul;

  • pentru că e o schimbare drăguţă foc, atât fizic, cât şi sufletesc;
  • pentru că au un motto care oglindeşte, de fapt, iniţiativa: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”;
  • pentru că, după ce vă tundeţi, puteţi arăta ca o franţuizoaică simpatică şi stilată :))
Tot ce trebuie să ştiţi despre acest minunat proiect, aflaţi aici.  
 ***Sfatul fashionistei: dacă vreţi ca ţinuta voastră să vă scoată din anonimat şi să cuceriţi pe toată lumea cu ajutorul ei, este suficient să alegeţi o piesă specială, un pic extravagantă, dar delicată – cum a fost pelerina mea vintage, verde 😀 – pe care să o accesorizaţi cu bijuteriile preferate – inelul meu statement, handmade şi broşa handmade. Cum am mai spus, esenţială este atitudinea. Always smile, darlings! Always smile! 🙂 
Aş vrea să îi mulţumesc Ioanei, pentru că mi-a permis să promovez campania pe care ea o coordonează pe blogul meu. Ioana, eşti extraordinară! Ai toate aprecierile mele.
Îi mulţumesc şi Simonei Raicu, adică celei mai drăguţe, amuzante şi dedicate hairstyliste pe care o cunosc! Mulţumesc că mi-aţi permis să îmi desfăşor şedinţa foto în salonul dumneavoastră. 🙂
Nu în ultimul rând, îi mulţumesc Anei Popa pentru fotografiile minunate ( din nou! :)) ) şi pentru răbdarea pe care a dovedit-o, aşteptând o oră după mine. Ana, eşti genială şi ştii asta deja!

Mă simt grozav! E un sentiment aproape magic să ştii că ai ajutat. Trăiţi şi voi puţină magie şi donaţi păr micuţilor care au nevoie de el!

„You never know if you never try…” 
Fiţi buni şi Auf Wiedersehen,
Victoria-cea-fericită-şi-tunsă 

Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *