grup...-2

Am ajutat să se scrie povestea primului Spital de Copii din România

Salut din nou!
Azi am să vă spun câteva vorbe despre un subiect care m-a mişcat, despre un eveniment caritabil la care am participat ieri împreună cu prietenele şi colegele mele de la dezbateri 🙂 şi cu aproximativ 50 de oameni.

 

Când domnul Daniel Botea, unul din bloggerii cu iniţiativă din Craiova, m-a invitat la „alergare pentru Spitalul de Copii”, i-am cerut câteva lămuriri despre asta şi m-am dus. Şi nu, n-am făcut-o pentru a demonta prejudecăţi precum că „fashionistele nu aleargă” ( oricum, ieri a fost şi o fază amuzantă pe tema asta: am făcut cunoştinţă cu un prieten al uneia dintre fetele cu care am mers, iar el m-a analizat scurt, că, de!, nu aveam echipament sport ca toţi ceilalţi, ci o pelerină vintage :)), după care m-a întrebat: „Tu alergi?” :)) ), ci am făcut-o pentru ideea evenimentului în sine.

 

 

 Fotografii realizate de Daniel Botea în Grădina Botanică
Despre ce tot vorbesc aici? Ei bine, doi oameni simpatici pe care încă nu îi cunosc personal, Călin şi Alex, au venit cu ideea înfiinţării – sau mai bine zis, a construirii de la zero – a primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Fiind probabil sătui de cât de „mult” se implică cei care ne conduc în treburi din astea, cei doi au demarat un proiect prin care acum se strâng fonduri pentru construcţia acestui spital. Asta am făcut şi noi ieri şi asta se face, de fapt, în mai multe oraşe din ţară în prima sâmbătă din fiecare lună.
Pentru acest spital sunt necesari 80.000.000 RON, iar momentan s-a strâns 1 % din sumă, aşa că orice ajutor de această natură e bine venit. 🙂 Călin şi Alex spun, de fapt, că dacă fiecare român ar da 1 leu o dată la 9 luni, ei ar reuşi să strângă banii de care au nevoie în 3 ani, adică în atâta timp cât şi-au alocat.
Mă sensibilizează subiectele de genul, recunosc, şi îmi place enorm să văd oameni optimişti care se străduiesc să-şi concretizeze planurile – planuri menite, de altfel, să ajute şi să dezvolte ţara asta! Cred că acest proiect poate să fie o dovadă certă că nu toţi suferim de indiferenţă, că există oameni care încă gândesc şi între graniţele noastre, oameni care se mobilizează şi oameni care aleg să facă ceva clar în ciuda sistemului nostru… nu atât de performant.
Aşa că, e vorba de oameni care au ales să ajute alţi oameni, pentru că ei, ca şi mine, cred în asta. 🙂 Şi cum, după câte ştiţi deja, mie îmi plac poveştile, am ajutat să se scrie şi povestea acestui spital şi mi-ar plăcea să mai ajut în fiecare lună. Dacă vreţi şi voi să contribuiţi, vă aşteptăm sâmbătă, 7 mai, în Grădina Botanică din Craiova ( hai că o să mă mut acolo într-un final! :)) ), la o „alergare pentru Spitalul de Copii”. 🙂
 *Eu, Ana şi Maria ( a.k.a. debater-iţele – atlete :)) ), de la stânga la dreapta*
Hai să fim conştienţi, hai să nu mai pălăvrăgim, susţinând că vrem schimbări, ci să le producem noi, hai să facem ceva pentru cei care au nevoie şi pentru viitor. Hai să arătăm că se poate! Pentru că eu cred că se poate şi dacă veţi spune că sunt o visătoare şi o fantezistă, ei bine, aflaţi că… efectiv nu-mi pasă de ce credeţi, atâta timp cât ştiu ce fac şi cât conştiinţa mea e curată. 🙂 Dar sunt convinsă că nu veţi spune asta.
P.S.: „Cât de complicat poate fi să faci un
spital doar din fonduri private? Probabil foarte complicat. Asta însă nu
ne poate împiedica să-l facem oricum.”
P.S.2: „Noi credem că măsura unui popor nu este
dată doar de acţiunea unor oameni puşi să conducă. Ci de suma tuturor
lucrurilor făcute de fiecare individ în parte.”
-> Am citat de pe site-ul oficial al acestui proiect, pe care puteţi citi absolut toate informaţiile despre acţiunea asta, adică dând click AICI.
Ajutaţi şi voi să se scrie o poveste! Şi nu una oarecare, ci una care va scrie alte poveşti. 🙂
„You never know if you never try…” 
Alergaţi şi donaţi,
Victoria-the-running-lady 

Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *