eleganţa

25 de Eleganţe sau Eleganţa în 25 de suflete

Bună tuturor!

Astăzi este ziua cea mare, în care demarez cel mai recent proiect al meu: unul de mini-interviuri luate unor diferite persoane pe diferite teme, dar de fiecare dată, acelaşi grup de oameni intervievaţi va răspunde pe aceeaşi temă. Mi-am propus să aflu astfel ideile şi gândurile celor din jurul meu şi să vă acord şi vouă ocazia de a le afla. Puteţi considera acest proiect o incursiune pe care o voi face în mintea celor care, fireşte, îmi permit. 🙂

Cea dintâi temă pe care am discutat-o cu primul grup de 25 de persoane este eleganţa ( unei femei şi a unui bărbat ), întrucât, după cum a spus însăşi Audrey Hepburn, „Eleganţa este singura frumuseţe care nu apune niciodată”. Pentru mine, eleganţa chiar este o frumuseţe – una pe care încerc să mi-o cultiv zi de zi, în spirit şi în trup. Dar nu despre ceea ce cred eu este vorba astăzi, ci despre ceea ce cred primii 25 de curajoşi 😀 .

Înainte însă de a pleca la drum prin mintea lor, aş vrea să vă spun două vorbe despre etimologia cuvântului eleganţă. Provine din élégant din franceza medievală, care la rândul său provine din latinescul elegantem, o formă a verbului eligere care înseamnă „a alege, a selecta cu grijă”.

Acestea fiind lămurite, să îi cunoaştem pe primii 25 de oameni şi ideile lor…

 

1.Cristina Tomescu, elevă ( şi pianistă 😀 ) la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Craiova:

 

 • „Ca pianistă şi iubitoare de artă în general, mereu am apreciat atitudinea şi naturaleţea, când a fost vorba despre o anumită personalitate de gen feminin. Acea degajare şi inteligenţă în momentele importante pentru Ea, ticurile elegante, dar totuşi atât de fireşti şi nu în ultimul rând: ţinuta! Am apreciat şi apreciez de fiecare dată când o Ea îşi pune în evidenţă prin cel mai frumos mod calităţile fizice. Eleganţa aceea vine din interior şi există în orice Ea, atâta timp cât ştie să şi-o descopere.

 

 • În perspectiva mea, eleganţa unui bărbat este definită de caracter. Modul în care acesta se exprimă şi îşi foloseşte atât calităţile, cât şi imperfecţiunile – reuşind să le facă plăcute şi chiar interesante – reprezintă eleganţa Lui.”

 

eleganţa

 

      2.  Alex Covaci, student la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din  Bucureşti:

 • „Eleganţa unei femei înseamnă capacitatea de a-i pune în valoare pe cei din jur, acordarea încrederii, zâmbetul, energia pozitivă.

 

 • Pentru un bărbat înseamnă respectul faţă de sine şi faţă de cei din jur, sensibilitatea, bunătatea.”

 

eleganţa

 

       3.   Ileana Giubelan, profesoară de matematică la Şcoala Gimnazială „Sf. Gheorghe”, Craiova:

 

 • „Eleganţa unei femei este dată de o anumită cultură şi educaţie a frumosului care vine dinspre interior spre exterior. O femeie elegantă este întotdeauna discretă şi fără excese de vreun fel. Tot ceea ce este strident şi vulgar o îndepărtează, inclusiv bârfele nevinovate de pe la colţuri, la care nu participă niciodată. O recunoşti după verticalitate şi după liniaritatea cu care îşi urmează principiile, până în cele mai mici detalii. Ea este elegantă pentru ea însăşi, niciodată pentru a se încadra în tipare trasate de alţii. Eleganţa presupune, în acelaşi timp, inteligenţă şi caracter, altfel este doar o imitaţie ieftină şi disperată, un kitsch.

 

 • Eleganţa unui bărbat vine dintr-un caracter puternic şi educat. Din felul în care a învăţat să câştige, să piardă sau să păstreze ceea ce înţelege că are cu adevărat valoare în viaţa lui. Din modul în care îi tratează pe cei mai slabi decât el, din generozitatea cu care acordă altora timp şi spaţiu. Dintr-o conştiinţă a propriei valori şi a unui mod obiectiv de a se autoevalua, indiferent de împrejurare. Dintr-o unitate a convingerilor şi a principiilor sale, de la care nu se va abate niciodată. Din arta de a nu amesteca sau confunda esenţele de niciun fel, dintr-o anume abilitate de a separa şi a alege nuanţele care se potrivesc fiecărei situaţii în parte. Un bărbat elegant este plăcut prin prisma calităţilor sale morale şi sufleteşti, care îi conferă această eleganţă.”

 

 

eleganţa

 

 

4.  Daniel Botea, blogger ( danielbotea.ro ):

 

 • „Cred că unei femei îi oferă eleganţă atitudinea, poziţia, tonul vocii şi nu în ultimul rând, felul în care se îmbracă.

 

 • Un bărbat elegant trebuie să fie atent cu cei din jurul său, să fie prompt, sigur pe el şi să depăşească problemele cu un zâmbet pe faţă.”

 

 

eleganţa

 

 

 

5.  Anamaria-Gabriela Lăzărescu, elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova:

 

 • „De cele mai multe ori, acest subiect este tratat cu superficialitate, eleganţa unei femei fiind descrisă doar prin vestimentaţia acesteia. Bineînţeles, acest factor aduce o considerabilă contribuţie în formarea unei femei. Alegerea unei ţinute decente şi potrivite pentru diferite ocazii reprezintă o artă care face parte din cultivarea feminităţii. Însă factorul care are o pondere mai mare în dezvoltarea simţului eleganţei este comportamentul unei femei, dobândit pe parcursul anilor. Postura, vocabularul, gesturile şi manierele demne de o lady sunt oglinda fiecărei femei, acestea oferind eleganţa, simplitatea şi gingăşia care vor impresiona necontenit. O educaţie aleasă, un comportament rafinat şi gustul pentru frumos vor da în orice moment o notă inedită unei femei, alături de eleganţă şi graţie.

 

 • Eleganţa unui bărbat se face întotdeauna remarcată prin comportamentul său faţă de o femeie. Atitudinea sa impecabilă în societate, la diferite evenimente şi nu numai conferă bărbatului un statut respectabil. Când discutăm despre acest subiect, bineînţeles că nu putem omite eleganţa redată de alura şi vestimentaţia potrivită. Însă acestea se completează armonios cu eleganţa sufletului, caracterul bărbatului fiind privit ca un complex; caracterul unui gentleman.”

 

 

eleganţa

 

 

     6.  Teodor Ridiche, student la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti:

 

 • „Din punctul meu de vedere, gesturile şi bunele maniere sunt principalii vectori ce conferă sau, dimpotrivă, diminuează eleganţa unei femei. Totodată, aspectul – şi aici mă refer mai ales la grija pentru propriul trup – este cel puţin la fel de important. În rând cu acestea, limbajul decent este o piesă irezistibilă în repertoriul oricărei femei. Poate unii bărbaţi nu sunt atenţi la aspectul acesta, dar eu sunt.

 

 • Ce oferă eleganţă unui bărbat? Manierele şi comportamentul exemplar, mai ales în preajma unei doamne. Îngrijirea şi aspectul contează cel puţin la fel de mult ca în cazul unei femei şi, de asemenea, limbajul măsoară şi la el eleganţa, nu numai cunoştinţele.”

 

 

eleganţa

 

 

7.  Liana Gabriela Pătruţ, asistentă medicală:

 • „Voi vorbi despre eleganţă la ambele sexe. Nu contează cât de elegante sunt hainele sau machiajul, geanta sau pantoful, dacă persoana care le poartă are o atitudine nepotrivită. Educaţia şi modestia dau eleganţă. ( Un om arogant îmi pare foarte departe de a fi elegant. ) La fel, postura corporală şi vocabularul. Nu vorbitul în eufemisme, dar cuvintele bine alese. Abilitatea de a purta o conversaţie cu un om din orice treaptă socială de la egal la egal. Apoi, există oameni care se forţează să treacă drept eleganţi – şi e vizibil! Aceia nu sunt eleganţi. Cred că eleganţa e în sânge; ori o ai, ori nu.”

 

eleganţa

 

 

    8. Răzvan Jianu, Creator de vise la Pion Media:

 • „Am un singur răspuns şi pentru eleganţa feminină, şi pentru cea masculină: ca alte lucruri, ea stă în ochii privitorului. Nu contează dacă te îmbraci în roz sau albastru, contează ce emoţii şi gânduri are privitorul referitor la culoarea respectivă.”

 

eleganţa

 

 

9. Monica Felea, PR

 • „Cred că femeile au o inteligenţă emoţională mai dezvoltată decât a bărbaţilor. Iar eleganţa lor vine fix de aici. Nu din modul de a se îmbrăca sau datorită rujului pe care îl aleg. Comportamentul sau modul de a fi conferă eleganţă. Capacitatea de a înţelege starea în care se află oamenii din jur. Întrebarea pe care o pun: cum mi-ar pica mie dacă aş fi în locul persoanei de lângă mine?

 

 • Am să mă opresc tot asupra comportamentului şi în cazul bărbaţilor. Cred că eleganţa unui bărbat vine din modul în care se comportă cu cei din jur. Un bărbat elegant, pentru mine, este cel care deschide portiera maşinii unei femei. Sau care ştie că într-un bar trebuie să intre primul, dar într-un magazin ţine uşa unei femei. Căruia nu îi este ruşine să ofere flori sau care ţine haina cuiva să se îmbrace. Eleganţa unui bărbat vine odată cu bunele maniere.”

 

eleganţa

 

 

10. Maria Dincă, elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova:

 • „Pentru mine, eleganţa înseamnă decenţă, discreţie, răbdare. A vorbi calm, a împărtăşi idei frumoase, a fi bun fără a pierde simţul judecăţii inspiră bun gust şi rafinament pentru orice persoană, fie femeie, fie bărbat, pentru că, de fapt, nu aspectul sintetizează eleganţa, ci ceea ce avem în noi înşine. Aceasta nu înseamnă că atenţia pentru imaginea personală, concretizată prin postura dreaptă, hainele curate, lipsa oricărui fel de exces nu este o trăsătură a omului elegant, deoarece se trage din respectul faţă de sine şi faţă de cei din jur, faţă de comunitatea fără de care nu ne-am putea defini. Totuşi, poate cea mai impresionantă manifestare a eleganţei este balanţa perfectă dintre siguranţa de sine şi modestie.”

 

eleganţa

 

 

11. Diana Florina Cosmin, jurnalist de lifestyle şi blogger ( finesociety.ro ):

 • „Eleganţa unei femei vine din felul în care ştie să poarte ceea ce are, indiferent dacă asta înseamnă o geantă Hermes din piele de aligator sau o eşarfă din bumbac, cumpărată cu 5 euro de la un second hand. Eleganţa se naşte din CUM, nu din CE.

 

 • Eleganţa unui bărbat este modul în care reuşeşte să fie domn, fără a da în atitudine de macho, cocoş şi ce se mai poartă prin zilele noastre. Domnia nu e ceva desuet şi paseist, a fi gentleman poate fi cel mai atrăgător lucru la un bărbat al secolului XXI.”

 

eleganţa

 

 

12. Vasile Preda, director zonal la Heidi

 • „La ambele genuri, eleganţa are ca sursă principală atitudinea. Prin asta înţeleg adaptarea comportamentului la situaţie, modul în care interacţionăm cu ceilalţi, expresiile faciale şi corporale. Un ultim aspect al eleganţei se referă la adaptarea ţinutelor vestimentare la persoană, ocazie, mediu ( fizic şi social ).”

 

eleganţa

 

 

13. Elena Cristina Enoiu, elevă la Colegiul Naţional „Unirea”, Focşani:

 • „Cred că eleganţa unei femei stă mai degrabă în detalii. Nu văd eleganţa ca pe un scop în sine, ci ca pe un mijloc de a te exprima, un mod de a fi. Eleganţa unei femei stă în modul în care vorbeşte, în felul în care îşi alege cuvintele, în tonul vocii ei, în modul în care şi-a aranjat părul într-o anumită zi, în felul cum reacţionează când e luată pe nepregătite. Eleganţa se manifestă atunci când te comporţi cum eşti tu cu adevărat, fără pregătiri, fără măşti, fără gesturi false sau fără a încerca să impresionezi. Eleganţa e înnăscută sau cultivată, dar foarte vizibilă şi uşor de remarcat.

 

 • Eleganţa unui bărbat se vede din atitudinea lui faţă de oamenii din jur, în modul în care se raportează la cei mai mici decât el. Spre exemplu, mi se pare foarte elegant un bărbat care oferă o floare unei femei de serviciu, fără vreo ocazie specială, conştientizând faptul că respectul faţă de un om nu are legătură cu poziţia pe care o ocupă. Eleganţa unui bărbat stă în capacitatea lui de a fi uman, de a-şi exprima sentimentele, pentru că, de cele mai multe ori, bărbaţii tind să se ascundă sub o mască a clişeelor şi să îşi refuze orice sentiment.”

 

eleganţa

 

 

14. Irina Alexandra Ionescu, trainer la Şcoala de Valori:

 • „Unei femei îi oferă eleganţă autenticitatea şi tot ce vine din ea. Să se cunoască pe sine, la modul profund, în spatele imaginii din oglindă. Să respire, să trăiască autentic, să îşi permite să curgă cu emoţiile sale, înţelegând totodată că e singura responsabilă pentru ele. Aş adăuga o postură frumoasă, grija de sine ( interior şi exterior ) şi stima de sine ( a nu se citi aroganţă ).

 

 • Aceleaşi lucruri se aplică şi unui bărbat, în mare măsură. Ce diferă este conştiinţa puterii lui, contribuţia pe care o aduce în lume, indiferent dacă e mică sau mare şi susţinerea celor din jur. ( Being a pillar for the others as much as he is for himself )

 

Ce cred că oferă eleganţă oricărei fiinţe umane ( indiferent de sex ) este o minte liniştită şi nu suprapopulată, un suflet curat şi deschis şi un trup îngrijit.”

eleganţa

 

 

15. Daniela Pasăre, redactor la ForbesLife Romania:

 • „Am ajuns să înţeleg că eleganţa nu se datorează hainelor. Am văzut femei îmbrăcate sport, dar pe care nu le puteam descrie altfel decât elegante, la fel cum mi-au căzut ochii pe rochii prin excelenţă elegante, dar purtate în cel mai grotesc mod posibil. Astfel, am înţeles că eleganţa merge dincolo de ceea ce pui pe tine, mărturiseşte un mod de viaţă, o gândire, o filozofie, o autenticitate, suma tuturor lucrurilor pe care cineva le îndeplineşte şi pasiunile care îl/o guvernează. Nu cred că haina ne construieşte eleganţa, ci mai degrabă invers. Noi o aducem la viaţă şi o purtăm prin afirmarea sinceră a tot ceea ce suntem şi facem.”

 

eleganţa

 

 

16. Andreea Moigrădean, elevă la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Cluj-Napoca:

 • „Scriitorul francez, Honoré de Balzac, afirmă faptul că: „Eleganţa nu constă aşa mult în îmbrăcăminte, ci în modul de a o purta.”

Eleganţa este echilibrul dintre proporţie, emoţie şi surpriză; înseamnă stil, autenticitate; înseamnă riscul de a fi diferit de ceilalţi, de a fi catalogat altfel, de a fi observat; înseamnă dorinţa de a fi aparte, deosebit, revoluţionar; înseamnă curajul de a cocheta cu necunoscutul, de a ieşi din zona de confort, din tiparul obişnuit; înseamnă curiozitatea care te îndrumă spre admiraţie; înseamnă dăruire, timp, răbdare; înseamnă respect faţă de tine însuţi, faţă de ceilalţi; demnitate, discreţie, delicateţe; eleganţa este simplitatea dezarmantă a unui suflet în căutarea frumosului; înseamnă caracter; eleganţa eşti tu şi aspiraţiile tale. Eleganţa nu este altceva decât un mister care aşteaptă cuminte fiecare detectiv cu instrumentele proprii, să-i descopere secretele, mesajele ermetice, ambiguitatea, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Aceasta se află în fiecare dintre noi, în proporţii diferite. Prin urmare, eleganţa are aceeaşi valoare, doar că se revarsă în esenţe diferite.”

eleganţa

 

 

17. Andreea Săndoi, profesoară de limba română la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”, Craiova:

 • „Cred că eleganţa e un aspect versatil care închide în el atât unele esenţe concrete, cât şi altele… nedefinibile. Eleganţa unei femei vine, în primul rând, din felul în care vorbeşte ( şi nu, nu spun asta pentru că e defect profesional ). Prin asta mă refer nu numai la o exprimare corectă, care, din punctul meu de vedere, ţine de igiena personală a fiecăruia dintre noi, ci şi la felul în care îşi alege cuvintele în funcţie de ceea ce îşi propune să transmită. O femeie e elegantă atunci când poate să-şi ia apărarea singură prin ceea ce spune, prin ceea ce face şi prin ceea ce este. O femeie e elegantă când, prin cuvinte, poate să mângâie sau să plesnească. Mai cred că eleganţa unei femei vine din privire, care trebuie să fie mereu una sensuală, adică purtătoare de sens. Cu siguranţă, dacă nu aş menţiona şi următorul aspect, aş da dovadă de ipocrizie. Este vorba despre vestimentaţie. În mod evident, eleganţa unei femei vine şi din felul în care se îmbracă, din felul în care ştie să-şi aleagă hainele în ton cu fiecare context în care apare. Şi nu, asta nu înseamnă neapărat o investiţie majoră în diferite ţinute ( deşi, trebuie să recunosc că a merge la cumpărături e o plăcere ), ci mai degrabă, o identificare a stilului personal. Doar aşa, o femeie poate fi sigură că nu hainele o poartă pe ea, ci ea poartă hainele. Aici aş adăuga şi parfumul pe care îl foloseşte. În final, cred că eleganţa unei femei vine şi dintr-un quelque chose… nedefinibil pentru cei din jur, dar extrem de clar pentru ea însăşi.

 

 • Cât despre eleganţa unui bărbat, şi aceasta vine, în mod inevitabil, din felul în care vorbeşte şi din felul în care este capabil să transmită ceea ce îşi doreşte. Da, ştiu… Mulţi vor spune că bărbaţii nu sunt atât de buni într-ale cuvintelor, dar tocmai acesta e un aspect care face diferenţa. Eleganţa unui bărbat vine şi din felul în care se poartă cu femeile din jurul său. Iar când spun femei, nu mă refer doar la mama, sora, iubita/soţia, ci la orice femeie care îi iese în cale, indiferent de vârsta sau de statutul acesteia. Politeţea pe care un bărbat o arată femeii este, cred, un mare atu al sexului masculin. La fel ca în cazul femeilor, şi ţinuta bărbaţilor trebuie să fie în concordanţă cu un anumit context. Ca să facem trecerea spre lucrurile concrete, un bărbat este elegant când ştie să îşi aleagă ceasul potrivit şi cravata perfectă.”

 

eleganţa

 

 

18. Anamaria Băcilă, blogger ( stilishtribe.com ):

 • „Oricât ar părea de ciudat, caracteristicile ce fac o femeie elegantă se aplică în egală măsură şi unui bărbat. Printre aceste se numără: educaţia, curăţenia morală, a avea coloană vertebrală şi la propriu, şi la figurat, elocvenţa ideilor şi cursivitatea discursului, poate o doză bună de erudiţie şi o anumită naturaleţe a gesturilor. O viaţă trăită în promiscuitate lasă urme adânci pe faţă şi îndepărtează orice eleganţă. În final, detaliile contează.”

 

eleganţa

 

 

19. Ana Berceanu, elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova:

 • „Cred că eleganţa te alege pe tine şi nu tu pe ea, pentru că în tine a găsit persoana cea mai potrivită pentru a-şi exprima caracterul ei unic, şocant şi firesc în acelaşi timp. O femeie elegantă are mai mult decât haine bine alese şi o atitudine clar definită, are putere: puterea să schimbe, să iubească cu toată fiinţa, să ierte, să îşi urmeze visurile, să facă un pariu cu soarta şi să ştie că oricând poate pierde pe mâna ei.

 

 • Eleganţa unui bărbat merge pe acelaşi principiu: eşti ales, nu alegi, dar pe lângă asta, este mult mai rară şi se manifestă în modul în care acel bărbat vorbeşte despre trecut, iubeşte ce e în prezent şi se gândeşte la viitor.”

 

eleganţa

 

 

20. Andreea Melinescu, PR, antreprenor şi blogger ( andreeamelinescu.com ):

 • „Unei femei îi oferă eleganţă felul în care zâmbeşte, atitudinea pozitivă şi gesturile sale.

 

 • Unui bărbat, de asemenea gesturile sale, de exemplu, felul în care ţine paharul cu vin sau felul în care fumează şi manierele sale.”

 

eleganţa

 

 

21. Mădălina Ştefan, elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova:

 • „În viziunea mea, o femeie elegantă este un melanj surprinzător, dar deosebit de plăcut între seducţie şi inteligenţă, este femeia care ştie că less is more. Cea care îşi susţine părerea cu argumente bine alese, care ştie să îşi controleze cuvintele, dar ştie şi să le folosească în favoarea ei. Eleganţa ei vine din interior şi face să pălească orice detaliu fizic. Femeia elegantă e ca un oximoron, este o artă şi o ştiinţă în acelaşi timp. Se lasă descoperită cu greu, este sensibilă, dar şi puternică, luptă pentru ceea ce vrea.

 

 • În cazul bărbaţilor, îmi place să cred că lucrurile nu sunt total diferite. Oricând aş putea găsi elegant un bărbat care stăpâneşte bunele maniere, care este educat în domenii diverse şi care poate avea o discuţie relevantă, care să stimuleze intelectual interlocutorul. Din nou, cred că este mai mult o chestiune de atitudine, de subtilitate. Eleganţa este ceva atât de fin, încât nu poţi fi niciodată sigur pe ceea ce te face să consideri un bărbat ca fiind elegant. Probabil este puţin din fiecare: rafinament, simţ al umorului, şarm şi, bineînţeles, încredere în sine. Când eleganţa este acolo, îşi face mereu simţită prezenţa, cu sau fără argumente.”

 

eleganţa

 

 

22. Andrada Bădică, elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova:

 • „Eleganţa unei femei înseamnă încredere, simplitate şi bun gust.

 

 • Pentru bărbaţi, parfumul şi culorile închise.”

 

eleganţa

 

 

23. Bianca Teodorescu, blogger ( biancateodorescu.blogspot.com ):

 • „Eleganţa unei femei constă în felul în care se poartă cu oamenii. Gesturile delicate, setea pentru educaţie şi cunoaştere, dar şi grija pentru trup şi suflet îi determină eleganţa.

 

 • În cazul unui bărbat, eleganţa se bazează pe comportamentul său, pe modul cum îşi îngrijeşte sufletul, mintea şi trupul.”

 

eleganţa

 

 

24. Maria Istrate, elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova:

 • „Eleganţa ei… cred că reprezintă demnitatea cu care defilează în fiecare zi în faţa unor străini sau necunoscuţi. E încrederea în sine pe care nu şi-o pierde niciodată şi atenţia pe care o acordă detaliilor, indiferent de situaţie. O femeie elegantă are mereu zâmbetul cu ea, fără ca asta să fie o mască pentru a ascunde anumite trăiri, ci mai degrabă, e dovada unei forţe interioare de a nu se lăsa pradă unei suferinţe sau unei situaţii dificile. E acea femeie independentă care se poate descurca singură în orice situaţie şi care nu asociază un moment vulnerabil cu o slăbiciune. E, de asemenea, femeia căreia nu îi e teamă să plece din viaţa cuiva făcând asta într-un mod la fel de frumos ca cel în care a intrat. Pe o femeie elegantă nu o vezi niciodată desconsiderând oamenii pe care i-a iubit şi nici purtând cu ea o supărare pe cei care au dezamăgit-o. E preocupată să fie mândră de ea, şi nu orgolioasă. E o femeie căreia îi place să ajute făcând asta fără a lăsa posibilitatea celor din jur de a exploata bunătatea ei şi impunând anumite limite care să o ajute să nu fie rănită. E o femeie flexibilă care nu îşi doreşte să fie plăcută de toţi cei din jur şi care îşi alege cu atenţie oamenii care să-i fie alături. ( Subliniez: ea îi alege, nu ei o aleg pe ea – şi nu, asta nu e dovadă de aroganţă )

 

 • Eleganţa lui… Ca şi în cazul femeilor, ţine de independenţa şi demnitatea pe care alege să şi le păstreze. E, de altfel, şi întruchiparea modului prin care o tratează pe femeia de lângă el sau cum îi priveşte pe cei din jur. Bărbatul elegant e cel mereu atent la detalii şi care nu ţinteşte spre a fi dorit de cât mai multe dintre reprezentantele sexului frumos, ci care are criterii sănătoase pe care îşi doreşte ca EA să le îndeplinească. E acel bărbat sincer, fidel şi săritor cu cei din jurul lui, însă, aşa cum spuneam şi mai sus, cu anumite rezerve. E, de asemenea, bărbatul acela haios, glumeţ şi cu care ai ce vorbi. E cel care nu vorbeşte de rău oamenii care au fost şi nu mai sunt în viaţa lui ( în special, când e vorba de femeile din viaţa lui ), oricât de delicată ar fi fost situaţia. E cel care îşi păstrează calmul şi nu se lasă impulsionat de moment. Cel care alege cel mai des cu inima, şi nu cu mintea, însă e, totodată, şi cel care pledează pentru alegeri raţionale.”

 

eleganţa

 

 

25. Emilia Frunzaru, elevă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Craiova:

 • „Eleganţa unei femei, din punctul meu de vedere, o conferă expresia facială şi o privire aparte. Dar, desigur, asta nu poate fi într-o antiteză cu restul corpului. Îmi imaginez pantofi de lac, roşii, cu toc şi o rochie creion, aşezată perfect pe un corp subţire, parcă tras prin inel. Şi o demnitate care i se citeşte în fiecare mişcare a corpului.

 

 • Tind să fiu fermecată deseori de modul în care un bărbat ştie să mânuiască cuvintele. Am considerat dintotdeauna că domeniul cuvintelor nu le este prea la îndemână şi atunci când am văzut pe cineva priceput la asta, am fost captivată. Cred cu tărie că arta cuvintelor ţine de eleganţă. Îmi imaginez şi un bărbat în costum. Da, clasic, dar nu îmi pot scoate din minte un bărbat în costum, cu un pahar de whiskey în mână şi un trabuc vechi care îi fură din clipe. Imaginea fatală pentru orice persoană care ştie să facă diferenţa între eleganţă şi aroganţă.”

 

eleganţa

 

 

Nu mai adaug nimic, vă las pe voi să vă gândiţi la ideile primilor 25 de curajoşi. Doar le mulţumesc mult că mi-au acceptat invitaţia de a da frâu liber gândurilor lor. 🙂

Vă invit acum pe voi, toţi cei care citiţi aceste rânduri, să îmi propuneţi – în comentarii la acest articol – teme pe baza cărora să fac următoarea călătorie în mintea unui nou grup de… curajoşi. 😀 Deci, ce spuneţi? Ce propuneţi?

 

 

„You never know if you never try…”

Pe curând,

Victoria

 

 

 

 

 

 


Împărtăşeşte frumuseţea...
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *